Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμιο ρεκόρ στη δημοπρασία των κοσμημάτων της αξέχαστης Taylor

Παγκόσμιο ρεκόρ στη δημοπρασία των κοσμημάτων της αξέχαστης Taylor
Στα 116 εκατ. δολάρια ανήλθε το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη χθεσινοβραδινή δημοπρασία των κοσμημάτων της  Elizabeth Taylor. Πρόκειται για την πιο ακριβή ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων που έχει βγει ποτέ στο σφυρί...
«Ποτέ δεν θεώρησα τα κοσμήματά μου ως τρόπαια. Είμαι εδώ για να τα φροντίζω και να τα αγαπώ. Όταν πεθάνω και αυτά δημοπρατηθούν, ελπίζω ότι όποιος τα αγοράσει θα τους δώσει ένα καλό σπιτικό» είχε γράψει η Taylor στα απομνημονεύματά της το 2002.
Η δημοπρασία ώθησε στην καταγραφή 7 παγκόσμιων ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για ένα σμαραγδένιο κόσμημα, ένα ρουμπίνι και ένα άχρωμο διαμάντι (σε τιμή ανά καράτι). Tα πολύτιμα αυτά κομμάτια έσπασαν το ρεκόρ των κοσμημάτων της Wallis Simpson, που είχε γίνει στη Γενεύη το 1987 και άξιζαν 50.281.887 δολάρια.



 Πιο αναλυτικά, υπήρχαν 80 κοσμήματα προς πώληση, 24 εκ των οποίων ξεπέρασαν το 1 εκατ. δολάρια και έξι πωλήθηκαν για περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια.  
Το πιο ακριβό κομμάτι κατοχυρώθηκε στα 11,8 εκατ. δολάρια και πρόκειται για ένα μαργαριτάρι του 18ου αιώνα, με  το όνομα "La Peregrina" που ήταν κάποτε τμήμα της βασιλικής κορώνας της Ισπανίας.
Η Elizabeth Taylor το απέκτησε για την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου από τον  τον σύζυγό της, Richard Burton, ο οποίος κατέβαλε μόλις 37.000 δολάρια το 1969.
«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει κατά πέντε φορές τις αρχικές μας εκτιμήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie’s, Rahul Kadakia, υπεύθυνου για τη δημοπρασία.
 επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...