Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Το πρώτο σχολείο του σεξ!!!


Το πρώτο σχολείο του σεξ θα ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές στα μέσα Δεκεμβρίου! Δεν το ξέρατε??? Ω, μα αγαπητοί μου βρίσκεστε πίσω από τις εξελίξεις....
Ιδρύτριά του είναι η αμφιλεγόμενη Σουηδέζα καλλιτέχνιδα και πρώην παρουσιάστρια της ερωτικής τηλεόρασης, Ylva-Maria Thompson. Η γυναίκα αυτή, είναι γνωστή στη Σουηδία ως παρουσιάστρια, στη δεκαετία του '80 και του '90, στην ερωτική τηλεόραση και για το έργο τέχνης «Anonyma Exhibitionister», όπου εκθέτει τα γεννητικά όργανα εκατό Σουηδέζων γυναικών.
Η έπαυλη, όπου στεγάζεται το σχολείο
Το σχολείο του σεξ θα λειτουργήσει σε μία έπαυλη του 18ου αιώνα, η οποία βρίσκεται μισή ώρα έξω από τη Βιέννη. Το πρωτότυπο αυτό σχολείο, ονομάζεται AISOS (Austrian International School Of Sex).
Το τρίμηνο στο σχολείο του σεξ κοστίζει 1400 ευρώ και τα περισσότερα μαθήματα γίνονται στα γερμανικά, ενώ τα σαββατοκύριακα προσφέρονται ειδικά μαθήματα για ζευγάρια. Αξιοσημείωτο είναι, ότι το σχολείο δέχεται μαθητές από 16 ετών και άνω.

Η διευθύντρια του σχολείου υπόσχεται ότι οι μαθητές θα γίνουν «άσσοι» στο σεξ, μέσα από μαθήματα που περιλαμβάνουν θεωρίες του σεξ, σεξουαλικές στάσεις, τεχνικές αγγίγματος και μαθήματα ανατομίας. Όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου, τα μαθήματα  του AISOS θα καλύπτουν τόσο τη θεωρία όσο και την πρακτική, με έμφαση στην πρακτική κατάρτιση. Μάλιστα, η κυρία Thompson τονίζει: «Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προτείνουμε τους μαθητές να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερη πρακτική εξάσκηση».
«Στο AISOS θέλουμε να αναπτύξετε πρακτικές ικανότητες που θα αλλάξουν όχι μόνο τη δική σας ζωή, αλλά και τη ζωή όλων των σεξουαλικών σας συντρόφων. Σας διδάσκουμε την τέχνη του να δίνεις και να παίρνεις ηδονή», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου. Λειτούργημα επιτελεί, λοιπόν, το σχολείο του σεξ! Μην το υποτιμάτε!
Η κυρία Thompson, η διευθύντρια του AISOS, εκτός των άλλων αναφέρει: «Αφιερώνουμε χρόνο στο να αναπτύξουμε το μυαλό μας, το σώμα μας, τη φυσική μας κατάσταση, αλλά πόσο χρόνο δίνουμε για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που πραγματικά μετράει...το σεξ;». Εγώ να σας κάνω μια ερώτηση κυρία καθηγήτρια: «Πόσο χρόνο αφιερώνεται τη μέρα για να διαβάσετε εφημερίδα, για να ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας;».

Η εμπορευματοποίηση του σεξ είναι πλέον γεγονός. Η βιομηχανία του σεξ φαίνεται να έχει πετύχει το σκοπό της: έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στους ανθρώπους ότι το σεξ είναι ένα ακόμη προϊόν. Το σχολείο του σεξ, είναι η επιβεβαίωση αυτού, εφόσον για να ανοίξει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι υπάρχει κοινό να απευθυνθεί.
Πάντως, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο άνοίγει στην Αυστρία (και όχι στην Ελλάδα για παράδειγμα) δεν είναι τυχαίο. Στην Αυστρία υπάρχουν εκθέσεις, πάρτυ, κινήματα, ακόμα και πορείες που αφορούν το σεξ και τη σεξουαλική απελευθέρωση. Υπάρχουν ακόμη και μουσεία. Η κουλτούρα των Αυστριακών επιτρέπει την ύπαρξη ενός σχολείου του σεξ. Εξάλλου, όλα τα άλλα τα έχουν, μόνο αυτό τους λείπει.
Δύο ερωτήματα που τίθεται είναι α) πώς κάποιος μπορεί να έχει την ικανότητα να αυτοαποκαλείται δάσκαλος του σεξ και Β) πώς γίνεται να αξιολογείται κάποιος με βαθμολογία για την απόδοσή του στο σεξ. Προφανώς, η απάντηση είναι ότι κανένα από τα δύο δεν υφίσταται, ούτε η διδασκαλία του σεξ, αλλά ούτε και οι εξετάσεις μαθητών πάνω στο σεξ. Ο καθένας έχει αυτοδιάθεση. Και η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μέσα στα πλαίσια της αυτοδιάθεσης. Δεν υπάρχει κλίμακα απόδοσης.
Το τελευταίο ζήτημα που θα ήθελα να θίξω είναι η αποδοχή ανηλίκων ως μαθητών στη σχολή του σεξ. Ένας ενήλικος δεν γίνεται να κατηγορηθεί για εκμετάλλευση ανηλίκου άνω των 15 ετών, αν αποδειχθεί ότι ο ανήλικος έχει συνείδηση των πράξεών του και εμπλέκεται σε μια κατάσταση με τη θέλησή του. Αυτό ισχύει στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, αυτό είναι διαφορετικό από την εκμάθηση π.χ. σαδομαζοχιστικών τεχνικών που πιθανότατα θα διδάσκονται στη σχολή. Αυτό επηρεάζει τον ψυχισμό του ανηλίκου.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του AISOS  στο facebook:
Επισκεφθείτε το site του AISOS:

Επιμέλεια: Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...