Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η πιο απαισιόδοξη χώρα στον κόσμο η Γαλλία - Η Νιγηρία η πιο αισιόδοξη

Η πιο απαισιόδοξη χώρα στον κόσμο η Γαλλία, αναφορικά με την οικονομία της
 
 Η πιο «απαισιόδοξη» χώρα στον κόσμο ορίστηκε η Γαλλία, αναφορικά με το οικονομικό της outlook σε σχέση με 51 ακόμη χώρες σε έρευνα του Gallup International.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιρλανδία και την τρίτη η Αυστρία.
Πιο αναλυτικά, η Γαλλία «χτύπησε» το χαμηλότερο ρεκόρ από το 1978. «Ακόμη και στα τέλη της δεκαετίας του ’70, μετά τη δεύτερη πετρελαϊκή κρίση, η Γαλλία ποτέ δεν ήταν τόσο απαισιόδοξη όσο σήμερα», σχολιάζουν οι ερευνητές.
«Η Ευρώπη κινείται προς την απελπισία και από πίσω ακολουθεί η Βόρεια Αμερική. Ο υπόλοιπος κόσμος, με πρωταγωνίστρια την Αφρική, είναι πιο αισιόδοξος», επισημαίνεται στην έρευνα.
Περί του 500-2.700 ανθρώπους ερωτήθηκαν τηλεφωνικώς από κάθε χώρα, στο διάστημα 26/10-13/12.



«Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ακολούθησε η ανοικοδόμηση και η χώρα μας ήταν από τις πρωτοπόρους στην Ευρώπη. Σήμερα το γαλλικό μοντέλο του 'κράτους-σωτήρα' θεωρείται βασικά ξεπερασμένο. Για πιο πράγμα θα είναι οι Γάλλοι περήφανοι αύριο;».
Ανάμεσα στις 51 χώρες, η Νιγηρία είναι η πιο αισιόδοξη σχετικά με την οικονομία και ακολουθούν το Βιετνάμ και η Γκάνα.

επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...