Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Νέος απολυμένος στα ΜΜΕ από το Mega

Νέος απολυμένος στα ΜΜΕ από το Mega 
Είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον οι απολύσεις στον χώρο των ΜΜΕ, ειδικά των "μεγάλων καναλιών" και δημοσιογραφικών ομίλων.
Η κατάσταση στο επάγγελμα χαρακτηρίζεται από συχνά "κρούσματα" (τα οποία μονιμοποιούνται) μαύρης εργασίας. Πολλοί από 'μας εργάζονται με μπλοκάκι, μέσα σε κλίμα έντονης επισφάλειας και με το φόβο της απόλυσης, ενώ πλέον στο παιχίδι εντάσσονται ακι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας...
Αυτή τη φορά, το εξυλαστήριο θύμα είναι ο βοηθός σκηνοθέτης του κεντρικού δελτίου του Mega, για το ρεπορτάζ της 17ης Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο, στο οποίο προβλήθηκαν πλάνα από τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού με επεισόδια. 
Το γεγονός επισημάνθηκε ταχύτατα, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την πολιτική του Mega. 
To "μεγάλο κανάλι" απολογήθηκε... με τη δικαιολογία ότι ο εργαζόμενος ήταν ο μόνος υπεύθυνος.

 Όποιος και να έφταιγε εν τέλει θυμίζουμε:
1. Ο άνθρωπος δεν είναι υπερφυσικό ον ούτε έχει το αλάθητο του Πάπα
2. Ενίοτε οι εταιρείες πρέπει να θυμούνται να προστατεύουν τον εργαζόμενο, ειδικά σε μια κατάσταση σαν τη σημερινή όπου 1 στους 10 πολίτες είναι άνεργος (με τα επίσημα στοιχεία, οπότε καταλαβαίνετε)
3. Η αλληλεγγύη πρέπει να  αποτελεί τη βάση των σχέσεων και σε διαπροσωπικό και εργασιακό επίπεδο. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Η επικοινωνία στο απόσπασμα: Κρίση, παραπληροφόρηση, απολύσεις στα ΜΜΕ

επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...