Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Θεσσαλονίκη: «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»
 Η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε η τίτλου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2104» στο διαγωνισμό στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, η οποία θα κατέχει τον τίτλο για το 2012.
«Η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί δικαίωση του αγώνα που έκαναν οι εθελοντές μαζί με το δήμο Θεσσαλονίκης, έστω κι αν είχαν πολύ λιγότερο χρόνο για την προετοιμασία της υποψηφιότητας σε σύγκριση με τις άλλες δύο υποψήφιες πόλεις», τόνισε η αντιδήμαρχος νεότητας, αθλητισμού και εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.
Οι δύο άλλες πόλεις – υποψήφιες ήταν το Ηράκλειο και το Ιβάνοφο της Ρωσίας.


Η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» αποτελεί θεσμό, ο οποίος ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα και τους τομείς που αφορούν τους νέους και τις νέες στην Ευρώπη.


Στις 22 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί μεγάλη γιορτή προς τιμήν της Θεσσαλονίκης, ενώ μία τεράστια τούρτα, δημιουργία, αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων της πόλης, υποστηρικτών και χορηγών της προσπάθειας θα περιμένει όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη γιορτή.
Το Δεκέμβριο θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών πόλεων που είχαν τα προηγούμενα χρόνια τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014" διήμερο συνέδριο με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, από την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών.

 επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...