Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ένα τουριστικό μεγαθήριο

Στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Κράουσνικ του Βραδεμβούργου, υπάρχει μια τεχνητή πελώρια πλαζ, όπου οι επισκέπτες μπορούν μέσα στο καταχείμωνο να κάνουν το μπάνιο τους, με... τροπικές κλιματικές συνθήκες. 


Πόσοι από σας δεν έχετε απεθυμήσει το καλοκαίρι, το άραγμα στην ξαπλώστρα, τη δροσιά της θάλασσας; Πηγαίντε ένα ταξιδάκι στο Κράουσνικ, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου, αν δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!!!



Η αξιοπερίεργη αυτή παραλία των ονείρων μας, ονομάζεται "Tropical Islands Resort" και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλειστή τροπική παραλία στον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο κλειστό waterpark στον κόσμο. Τα ρεκόρ του "Tropical Islands Resort" δεν σταματούν εδώ, αφού είναι ο μεγαλύτερος θόλος στον κόσμο που δεν έχει εσωτερικές κολώνες στήριξης. Ακόμη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο κτίρια ανά τον κόσμο. Μάλιστα, μπορεί να φιλοξενήσει 6.000 επισκέπτες τη μέρα, ενώ η έκτασή της αγγίζει τα 66.000 τετραγωνικά μέτρα (είναι φανταστείτε περίπου όσο 8 γήπεδα ποδοσφαίρου). 


Το μοναδικό αυτό waterpark, το οποίο λειτουργεί από το 2004, περιλαμβάνει ένα τεχνητό τροπικό δάσος, τεχνητή παραλία με άμμο, τεχνητό ήλιο και φοίνικες, ενώ από γύρω τριγύρω ακούγονται κελαηδήματα πουλιών. Η θερμοκρασία μέσα στον πελώριο θόλο, που έχει ύψος ίσο με 32 ορόφους ουρανοξύστη, διατηρείται σταθερά στους 25 βαθμούς Κελσίου. 


Ο επισκέπτης στο εσωτερικό αυτό τροπικό θέρετρο έχει τη δυνατότητα να κάνει βόλτα με αερόστατο πάνω από το τροπικό δάσος και να απολαύσει τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα της Γερμανίας. Επίσης, διενεργούνται διάφορα show που περιλαμβάνουν ακροβάτες και ζογκλέρ, αλλά και διοργανώνονται περιπετειώδη παιχνίδια, όπως κυνήγι θυσαυρού σε έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα σε αυτό το μεγαθήριο υπάρχουν bar και εστιατόρια, αλλά και δεκάδες κέντρα διανυκτέρευσης, που παρέχουν μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων διανυκτέρευσης: από σκηνές μέσα στο τροπικό δάσος, μέχρι 5στερα ξενοδοχεία. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει και το σπα, που περιλαμβάνει μασάζ, σάουνα και θεραπευτικά μπάνια. 


Εντυπωσιαστήκατε? Εγώ πάντως έχω μείνει με το στόμα ανοικτό, διερωτόμενη τι άλλο θα κατασκευάσει ο άνθρωπος....


Το καλύτερο απ΄όλα είναι ότι το "Tropical Islands Resort" παραμένει ανοικτό όλες τις μέρες του χρόνου, 24 ώρες το 24ωρο!


Στο Κράουσνικ, αδελφές μου, στο Κράουσνικ!!! 

Επιμέλεια: Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...