Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Και το όνομα αυτού... Λουκάς Παπαδήμος!

Και το όνομα αυτού... Λουκάς Παπαδήμος! 
Ο Λουκάς Παπαδήμος ορίστηκε μετά από «5ήμερη κοροϊδία» ως ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, μεταβατικός και, φυσικά, ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ, ο οποίος τουλάχιστον θα κατανοεί τα προβλήματα των τραπεζών (άχου μωρέ).

Ένα πρόσωπο μη πολιτικό, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, η υποψηφιότητα του οποίου έπεσε πάνω και κάτω από το τραπέζι αρκετές φορές.
Εμένα πάντως με προβληματίζει μια κυβέρνηση πραξικοπηματική με… κοινοβουλευτικούς όρους, και με επικεφαλής έναν πρώην τραπεζίτη… ο οποίος, μάλιστα, έθεσε και όρους για να αναλάβει την Πρωθυπουργία (γεγονός που σαφώς διέψευσε στη συνέχεια).


Πιο αναλυτικά, ζήτησε:
1)Να υπάρξει δέσμευση και των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης -27ης Οκτωβρίου.
2) Να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.
3) Να υπάρξει ελαστικότητα στην ημερομηνία διενέργειας των εκλογών και να δοθεί μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, ήτοι να μην κλειδώσει η 19η Φεβρουαρίου ως η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (όταν εγώ λέω πραξικόπημα….)
4) Δεν έχει απαιτήσεις στη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου.

Πώς γίνεται να έχουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος θα ψηφίσει οικονομική σύμβαση, θα θέσει μέτρα, και τον οποίο δεν θα έχουμε εκλέξει;!


«Αποδέχθηκα την εντολή να σχηματίσω κυβέρνηση, γιατί όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας. Η τιμή στο πρόσωπό μου είναι μεγάλη και η ευθύνη μεγαλύτερη

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας έχει μεγάλη σημασία. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει, να ψηφίσει τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης, πρόσθεσε στη συνέχεια.
Η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, συνέχισε, ενώ αναφερόμενος στις φήμες ότι είχε θέσει όρους προς τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργός, κατέστησε σαφές ότι δεν τέθηκαν όροι», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος.
Σημειώνεται πως η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή στις 14:00.

 
 Τι σχολιάζει η αντιπολίτευση;
«Η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις επείγουσες υποθέσεις της χώρας και να την οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση σε εκλογές, καθώς η σημερινή Βουλή δεν έχει νομιμοποίηση για μέτρα ή αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν για δεκαετίες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

«Το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έθεσαν επικεφαλής της κυβερνητικής τους σύμπραξης τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, αυτή είναι η επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ», επισημαίνει το ΚΚΕ.


«Tη στιγμή που όλη η Ευρώπη πληρώνει ακριβά το τίμημα των επιλογών της ευρωπαϊκής ηγεσίας και της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρός της παρουσιάζεται ως λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που υπηρέτησε. Eίναι πραγματικά τραγικό, τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά στο όνομά της νέες θυσίες, δηλαδή απολύσεις, χαράτσια, περικοπές αλλά και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Tα κόμματα που θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η επιλογή Παπαδήμου αποτελεί «ήττα του πολιτικού συστήματος» από το «σύστημα της οικονομικής διαπλοκής» που «έδωσε λυσσαλέα μάχη για να τον επιβάλλει».


«Ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Προεδρία της Δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος μετά την συνάντηση ων πολιτικών αρχηγών, προσθέτοντας ότι θα γίνουν εκλογές άμεσα.



επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...