Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τα συγκινητικά σημεία της χθεσινής ολομέλειας

- Ωραίο το ΠΑΣΟΚ που διώχνει τη Λούκα Κατσέλη γιατί καταψηφίζει το άρθρο 37,  για τις κλαδικές συμβάσεις, του πολυνομοσχεδίου και την ξαναεντάσσει όταν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

- Μας εξέπληξε ο Τζέφρυ, που αναμενόταν μέχρι τελευταία στιγμή να παραιτηθεί, αλλα εκείνος έδωσε ωραιότατο λόγο και εμφανίστηκε σταθερός στη θέση του και σίγουρος για την πορεία που έχει ακολουθήσει.

- Χαμός έγινε πάλι στη Βουλή, με βουλευτές να επιτίθενται σε άλλους βουλευτές, με λεκτικές επιθέσεις ακόμα και από το βήμα της Βουλής, με το ένα κόμμα να ορμάει στο άλλο, με τους βουλευτές να χειροκροτούν ενθουσιωδώς τους ομοιδεάτες συναδέλφους τους, όταν τελείωναν το λόγο τους. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί εμμένουν στις κομματικές τους διαφορές πεισματικά.


- Ανεύθυνοι οι βουλευτές της ΝΔ, που δεν παρακολούθησαν ούτε δευτερόλεπτο από την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα δήλωναν ότι θα συμπορευτούν μαζί του.

- Απίστευτο το γεγονός ότι πάντοτε, αλλά ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι οι πολιτικοί έχουν γίνει πατριώτες και επαναλαμβάνουν συνεχώς στους λόγους τους λέξεις και φράσεις, όπως "πατρίδα", "χώρα", "εθνικό συμφέρον".

- Απερίγραπτα πολλά σημεία των λόγων διαφόρων πολιτικών, με αποκορύφωμα, κατ΄εμέ, τη δήλωση Παπανδρέου, πως από τον παππού του πήρε μόνο ένα ρολόι, από τον πατέρα του μόνο ένα όνομα και τίποτα άλλο. Αυτο δεν είναι αλληγορία, όπως νομίζατε κ. Πρωθυπουργέ, αυτό είναι ψέμα, όπως και πολλά άλλα που αμολάτε εσείς και οι συνεργάτες σας.  

Επιμέλεια: Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...