Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εκλογές ή ελικόπτερα;


Μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εκλογές ή... ελικόπτερα;



Η χώρα μόλις που προλαβαίνει να πάρει μια ανάσα πριν την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από τη δίνη ενός φριχτού διημέρου, στο οποίο η τύχη και η συνέχειά μας στο ευρώ τέθηκε εκβιαστικά επί τάπητος, με ένα δημοψήφισμα το οποίο εν τέλει δεν θα γίνει ποτέ. 
Ο Γιωργάκης (γιατί μόνο έτσι μπορείς να τον πεις πια) ενέδωσε στις μερκελικές πιέσεις από το βήμα των Καννών, αλλάζοντας αρχικά το περιεχόμενου του δημοψηφίσματος του και εν τέλει ακυρώνοντας το, στο όνομα μιας υποτιθέμενης εθνικής ενότητας, ενώ παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά να παραιτηθεί, για "χάρη"
της πατρίδας. [την πατρίδα την ρώτησε;]


Και η αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά δεν είναι κάτι λιγότερο από "σχιζοφρενής", καθώς ο κ. Σαμαράς το μεσημέρι τόνιζε ότι θα εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας (haircut 50%, εκχώρηση δικαιωμάτων κ.ο.κ), όπως αυτή προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης/10, προς το βράδυ το αρνήθηκε και τώρα οι νέες πληροφορίες τον θέλουν την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης, με παράλληλη παραίτηση Παπανδρέου. [Ωστόσο, τόνιζε: "Εμείς είμαστε το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα", άρα τι ακριβώς θα έκανε διαφορετικά, όταν παραδέχεται ποια συμφέροντα ακολουθεί;]

Το μέλλον της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι κατέστησαν σαφές ότι η 6η δόση θα εκταμιευθεί αν και μόνον αν η Ελλάδα επικυρώσει τις αποφάσεις της Συνόδου.
"Το ευρώ και η σταθερότητά του είναι πάνω από την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη των 17", δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, το σκηνικό δεν είναι καλύτερο, με τη Βάσω Παπανδρέου να λέει στον Πρωθυπουργό: "Είστε εκτός τόπου και χρόνου".
Η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε εξίσου τις αντιθέσεις της, ενώ ήδη πολλοί βουλευτές κρατούν στάση... αποστασίας! Ο Βενιζέλος με τη σειρά του έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Κ.Ο. παρουσιάζοντας 10 σημεία (εντολές φάση) πάνω στα οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα. Και ο κ. Παπανδρέου γενικόλογος παρατηρητής, ο οποίος αναφέρεται συνεχώς στη σωτηρία της πατρίδας, μπας και πάρει "κανά κόκαλο" από το ΠΑΣΟΚ, τώρα που σε λίγες μέρες θα σχολαστεί....
"Δεν μου έκανε καμία έκπληξη τι είπαν οι Merkel και Sarkozy. Το λέμε καιρό ότι αυτό που διακυβεύεται στη χώρα μας είναι η συμμετοχή μας στο ευρώ. Χθες ήρθε απλά η επιβεβαίωση όσων λέγαμε. Ο μόνος τρόπος για να μείνουμε στο ευρώ είναι η πιστή εφαρμογή των αποφάσεων μας". 
[Και γιατί δηλαδή να μας τα πουν οι Merkozy; Γιατί να κάνουν συνέντευξη Τύπου για τη χώρα μας και ο αιρετός Πρωθυπουργός μας να μιλήσει τελευταίος στις Κάννες, έξω από το χώρο της συνέντευξης;]

Νωρίτερα, συλλέγονταν υπογραφές για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.



Μια νύχτα μαγική...
"Ίσως ο Παπανδρέου να πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο να τον περιμένει, για να τον σώσει από το Προεδρικό Μέγαρο και τους εξαγριωμένους διαδηλωτές - σε αναλογία με τον Αργεντίνο Πρόεδρο, Fernando de la Rue, το Δεκέμβριο του 2011", αναφέρει δημοσίευμα του CNN.
"Η χώρα υποφέρει από βαθιά ύφεση, ανεργία, σοβαρό έλλειμμα, ενώ παράλληλα η συντονισμένη αντίδραση του λαού συμπληρώνει το ζοφερό σκηνικό. Το ΔΝΤ παρέχει πακέτο στήριξης, η κυβέρνηση περνάει το ένα πακέτο λιτότητας μετά το άλλο, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση. Το ερώτημα είναι: Μιλάμε για την Ελλάδα του 2011 ή την Αργεντινή του 2001;", τονίζει χαρακτηριστικά ο κειμενογράφος.

Y.Γ.: Το 1981 το ΠΑΣΟΚ έλεγε "Έξοδος από την ΕΟΚ" και όλοι το ψήφισαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό. Τριάντα χρόνια μετά έρχεται να κάνει τα λόγια του πράξη....














επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...