Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αποσύρεται το δημοψήφισμα... Σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

ανανέωση: Ο Σαμαράς αποσύρει την πρόταση και ζητά παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές σε 6 εβδομάδες

κ. Παπαδήμος




Αποσύρεται το δημοψήφισμα...Έρχονται εκλογές
Εγκαταλείφθηκε εν τέλει το σχέδιο της κυβέρνησης για δημοψήφισμα…
Όχι φυσικά επειδή ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να θέσει το εκβιαστικό δίλημμα παραμονής ή όχι στο ευρώ, αλλά επειδή φοβάται για την καρέκλα του, ύστερα από συνεχείς πιέσεις εσωκομματικά, αλλά και από τους Ευρωοπαίους εταίρους του. Γι’ αυτό απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Δηλαδή από τη μια ούτε δημοψήφισμα και από την άλλη ούτε εκλογές; Και στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός αρνείται να παραιτηθεί… παρ’ όλο που μας έφτασε σε τέτοιο σημείο.


Και ενώ το πολιτικό σκηνικό σκοτεινιάζει, ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση ενότητας, με τον Παπανδρέου να αποδέχεται την πρόταση Σαμαρά για προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο.


«Αφού η ΝΔ είναι πρόθυμη να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, συλλέγονταν υπογραφές για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Ο Σαμαράς θέλει προσωρινή κυβέρνηση τεχνοκρατών, κοινής αποδοχής, για 1 μήνα, έως ότου εκταμιευθεί η 6η δόση.
Ο Παπανδρέου θέλει προσωρινή κυβέρνηση πολιτικών προσώπων για 3 τουλάχιστον μήνες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση των αγορών.


Τι θα γίνει εν τέλει, είδομεν…


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...