Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θα έχουμε κυβέρνηση ως την Παρασκευή;


Θα έχουμε κυβέρνηση ως την Παρασκευή;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου να διεξάγει δημοψήφισμα, αναφορικά με την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα, όπως αυτή προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Τα ερωτήματα γύρω από το αν ο κ. Παπανδρέου θα κατορθώσει να διατηρήσει την πρωθυπουργία της χώρας πληθύνονται συνεχώς, καθώς ο ίδιος έχει ζητήσει την διεξαγωγή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την Παρασκευή.
Οι κοινοβουλευτικές συζητήσεις γύρω από το τελευταίο ζήτημα ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα, ενώ εντός της ημέρας διεξάγεται και συμβούλιο των υπουργών της κυβερνώσας παράταξης. Το ενδοκομματικό κλίμα φυσικά παραμένει τεταμένο. 


Πλέον το ΠΑΣΟΚ διατελεί με 152 βουλευτές, καθώς νωρίτερα η Μιλένα Αποστολάκη αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ώρες. Ήδη στελέχη από το Μαξίμου κάνουν λόγο για αποστασία…
«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα. Η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία . Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας», αναφέρεται σε κείμενο-παρέμβαση, το οποίο υπογράφουν 6 στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.




Σκληρή στάση διατηρεί στο μεταξύ η αντιπολίτευση…..

«Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού τελικά σύρεται σε κάλπες και από ό,τι φαίνεται και παρά τη θέληση τους οι κάλπες τελικά δεν θα είναι δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη.

«Το δημοψήφισμα θα βάλει τη χώρα σε μια μακρά διαδικασία απραξίας και αυτό θα είναι καταστροφικό», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ πρόσθεσε ότι «η χώρα χάνεται και ημείς άδωμεν».

«Η λύση είναι μία. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Να γίνουν εκλογές με συμφωνία όλων των κομμάτων, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η ώρα ευθύνης για τον καθένα από τους τριακόσιους έχει σημάνει», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη.


Στο μεταξύ, «ο Πρωθυπουργός ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή», επισημαίνεται σε δημοσίευμα του γερμανικού site Spiegel.
Ο κειμενογράφος  Sven Böll, σε άρθρο του με τίτλο «Μπράβο κ. Παπανδρέου» ανάγει τον ορθό χαρακτήρα του δημοψηφίσματος σε 3 αιτίες:
α) Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. (συμφωνώ)
β) Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. (όχι ολόκληρη η αντιπολίτευση - δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι)
γ) Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους. (άκυρο, διότι δεν μπορεί η λαϊκή αντίδραση να "χάνει τη νομιμοποίησή της")

επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...