Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εσείς, κ. Trichet, θα μπορούσατε να ζήσετε με μισθό 470 ευρώ τον μήνα και καθημερινή εργασία 10-12 ώρες;

Εσείς, κ. Trichet, θα μπορούσατε να ζήσετε με μισθό 470 ευρώ τον μήνα και καθημερινή εργασία 10-12 ώρες; 
Το φοιτητικό κίνημα ανά τον κόσμο γίνεται ολοένα και πιο έντονο και φυσικά από τα «δίχτυα» του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο κορυφαίος Ευρωπαίος τραπεζίτης, Jean Claude Trichet.
Και μιας και τέλος του μήνα εγκαταλείπει την καρέκλα του για κάποιον Ιταλό, οι φοιτητές είπαν να μην τον αφήσουν παραπονεμένο… (και καλά του κάνανε).
Πιο συγκεκριμένα, ο Trichet, μιλώντας σε φοιτητές του Humboldt University του Βερολίνου αναφέρθηκε στην τελευταία τάση-καραμέλα για κοινό Υπ. Οικονομικών στη Ευρώπη… Τι το ‘θελε και αυτός; Γυρεύοντας πήγαινε…
Οι φοιτητές απάντησαν με αποδοκιμαστικές και επιθετικές ερωτήσεις όσον αφορά τις κινήσεις της ΕΚΤ στην Ελλάδα, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας: «Βγάλτε την τρόικα από την Ελλάδα», «Όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες» κλπ.


Μάλιστα, μια φοιτήτρια (έτσιιιιι) ρώτησε τον τοκογλύφο της ΕΚΤ (εμμμ τραπεζίτη ήθελα να πω):
«Εσείς, κ. Trichet, θα μπορούσατε να ζήσετε με μισθό 470 ευρώ τον μήνα και καθημερινή εργασία 10-12 ώρες; Πιστεύω ότι κερδίζετε κάτι παραπάνω».
Ένας άλλος φοιτητής χειροκροτήθηκε θερμά όταν έθεσε το ζήτημα της μεγάλης αύξησης στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης.
«Η σωστή ερωτηση είναι: Δημιουργείται ευμάρεια για το σύνολο της οικονομίας; Γνωρίζετε ότι η ανεργία έχει μειωθεί στην Γερμανία από τότε που ξέσπασε η κρίση;», απάντησε, βλακωδώς, ο Trichet…

Και εκτός θέματος και βλάκας. Ορίστε κάτι φάτσες που θέλουν και κοινό Υπ. Οικονομικών. Ου!


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...