Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Jon Bon Jovi όπως λέμε… τσάμπα φαΐ;


Jon Bon Jovi όπως λέμε… τσάμπα φαΐ;

κοίτα καμάρι
Το κίνημα του «Δεν πληρώνω» φαίνεται πως αφουγκράστηκε, ο πρόσφατα «συναυλιαζόμενος» στην Αθήνα, Jon Bon Jovi και έτσι, συμπονώντας τον πάλαι ποτέ λεφτά (ου) Νεοέλληνα, αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο κατά της κρίσης σε ελληνική περιοχή των ΗΠΑ (New Jersey).

Τα εγκαίνια έγιναν την προηγούμενή Τετάρτη.
(οπότε έχασες το aeroplane για τσάμπα φαΐ, plus αν είσαι τσαμπατζής Ελληνάρας σταπ reading, που λεν’ και οι φίλοι μου οι Νεοϋορκέζοι)

Ναι, το φαΐ δεν είναι τσάμπα φυσικά γιατί πληρώνεις Jon Bon Jovi πρώτο πιάτο, αλλά με ό,τι έχεις. Ακόμη και με έργο (πλένεις το πιάτο του Jon. Wow?). 

Και το όνομα αυτού… Soul Kitchen, με προφανή παραλληλισμό, για το soul σου που δεν την κάνει με ελαφρά με την εμφάνιση της απόδειξης.
Στα πρακτικά, το φαγάδικο δεν διαθέτει τιμοκατάλογο και αφήνει τους πελάτες να πληρώνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν, όλα τα φαγητά είναι βιολογικά και υγιεινά, ενώ όσον αφορά την διακόσμηση ο J.B.J. τόνισε ότι "είναι το πιο hot εστιατόριο σε αυτήν την πόλη" (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…).

"Σε μια εποχή όπου ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και σε μια εποχή όπου ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει εξασφαλίσει το γεύμα του, ένα εστιατόριο σαν και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο" δήλωσε ο Bon Jovi στο New York Magazine. 



Το εστιατόριο λειτουργεί σε ένα πρώην βιομηχανικό χώρο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Red Bank, ενώ το κόστος για τα τρόφιμα επιχορηγείται πλήρως από το ίδρυμα Jon Bon Jovi Soul Foundation. 


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...