Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε αγωνιζόμενος


Θρήνος για τον 53χρονο οικοδόμο και πατέρα 2 παιδιών, γραμματέα παραρτήματος συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή διαδηλώνοντας σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στο Σύνταγμα. 


Η επίσημη ανακοίνωση του Ευαγγελισμού, του νοσοκομείου όπου ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε, είναι η εξής: "Σήμερα περί της 16.45 προσεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό άντρας ηλικίας 53 ετών, από την Αίγλη του Ζαππείου, χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης για πενήντα λεπτά ανεπιτυχώς".


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τραγικό γεγονός είναι η εξής:
"Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.



Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00΄ ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων"



Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία".



Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας σε ανακοίνωση της τονίζει:
«Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τους βουλευτές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο των δικών τους βουλευτών, των βουλευτών υποτίθεται του «όχι».
Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του –η οποία συνετρίβη με το πρώτο μπαμ και διεσώθη πρόσκαιρα με την συνεργασία και την επέμβαση των ΜΑΤ- εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, την διέλευση στους πολίτες.
Οι προκλητικές δηλώσεις των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος περί προβοκατόρων, κουκουλοφόρων και άλλα ηχηρά παρόμοια πυροδότησαν από μέρες το κλίμα. Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας."

Η γυναίκα και η αδελφή του 53χρονου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη, φώναζαν: "'Ηθελαν αίμα και το πήραν". Μάλιστα, επισήμαναν πως θα προχωρήσουν σε καταγγελίες προς την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στη σημερινή πορεία.

Στις 7.00 το απόγευμα, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή έρευνας γύρω από τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 53χρονου, σκοπό για τον οποίο έχει ήδη μεταβεί στον Ευαγγελισμό εισαγγελέας.

Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας από το Βήμα της Βουλής, τόνισε ότι η σημερινή μέρα της θυμίζει "τη μέρα που είχαμε 3 νεκρούς στη Marfin".

Ο συνθέτης κ. Μ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το συμβάν, αναφέρει:

«Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή. Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφή και την πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στη δεκαετία του '60. Ομως ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής του απαγχονισμού του. Αποτίουμε φόρο τιμής στον νεκρό διαδηλωτή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα». 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ότι «ο διαδηλωτής υπέκυψε λόγω καρδιακής προσβολής και δεν πέθανε από χτυπήματα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων».
 «Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή οι βουλευτές συζητούσαν το νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει περικοπές αποδοχών και αύξηση της φορολογίας, ενώ βάζει στο δρόμο προς την απόλυση πολλούς δημοσίους υπαλλήλους», καταλήγει το Ρόιτερς.

 Με το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ασχολήθηκαν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το BBC και το CNN. 

Όπως πληροφορήθηκε το κορώνα γράμματα από έγκυρη πηγή, ο συνδικαλιστής είχε ξαπλώσει, διότι λιποθύμησε. Πιθανότατα, τότε πέθανε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά κύριο λόγο η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δέχθηκε επίθεση από τους αντιεξουσιαστές και ο κύριος Κοτζαρίδης βρισκόταν στην περιφρούρηση. 

Ελπίζουμε, ο άνθρωπος αυτός να αναπαύθηκε. Σίγουρα, θα ήταν περήφανος που αγωνίστηκε για κάτι που πίστευε και πέθανε για αυτό. 

Επιμέλεια: Μαρία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...