Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Με χημικό ευνουχισμό απαντά στην παιδεραστία και η Ρωσία...

Με χημικό ευνουχισμό απαντά στην παιδεραστία και η Ρωσία...

Πρόκειται ίσως για τα πιο αποτρόπαια, πιο βάρβαρα εγκλήματα. Η παιδεραστία, είτε φυσική, είτε πλέον ηλεκτρονική, αποτελεί μίασμα για τις ανθρώπινες κοινωνίες, καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η απώλεια σεβασμού στον άνθρωπο, και μάλιστα στα παιδιά είναι συχνό φαινόμενο στον κόσμο και παίρνει διάφορες διαστάσεις και εκφάνσεις, από παιδική εργασία μέχρι παιδική πορνογραφία.
 
Ευτυχώς οι Ρώσοι ήρθαν για να δώσουν τη λύση (για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα).
Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές της χώρας ψήφισαν νόμο με τον οποίο οι παιδεραστές καταδικάζονται σε χημικό ευνουχισμό, για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών.


Mάλιστα, η πλειοψηφία ήταν συντριπτική, καθώς 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και ένας κατά (απορώ γιατί…).
«Ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών χημικό ευνουχισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου στην Κάτω ρωσική βουλή, Γκάρι Μινχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.
Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου.

 

Τον ίδιο νόμο έχει εγκρίνει για παιδιά κάτω των 15 ετών και η Νότια Κορέα τον Ιούλιο, κάνοντας την αρχή για τις ασιατικές χώρες… Παράλληλα, στο μέτρο αυτό έχουν καταφύγει το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Νέα Ζηλανδία και κάποιες χώρες της ΕΕ, καθώς και πολιτείες των ΗΠΑ.
Μιλώντας για χημικό ευνουχισμό (chemical castration) αναφερόμαστε στη χορήγηση φαρμάκων με στόχο τη μείωση της λίμπιντο και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει τη χορήγηση αντι-ανδρογόνων, όπως το cyproterone, σε ενέσιμη μορφή.
 


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...