Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι Λευκοί Ιππότες με τα ματωμένα χέρια...



Οι Λευκοί Ιππότες με τα ματωμένα χέρια...

Όπως τα νομίσματα, έτσι και όλα τα πράγματα στη ζωή και στα παραμύθια έχουν δύο όψεις… 

Στα παραμύθια, η καλή νεράιδα πολλές φορές μπορεί να γίνει ενοχλητική και ζηλιάρα, η όμορφη βασιλοπούλα μπορεί να χάσει την ομορφιά της, τα 7 κατσικάκια μπορεί να έμεναν 5 αν δεν κυλούσε έτσι η ιστορία, και ο καλός ιππότης μπορεί να γίνει μισαλλόδοξος και φανατισμένος και αντί να σκοτώνει δράκους να σκοτώνει τους υπόλοιπους ήρωες του παραμυθιού…

Το τελευταίο βέβαια δεν αποτελεί και πολύ… παραμύθι. Για την ακρίβεια αποτυπώνει μια πραγματικότητα…
Λευκοντυμένοι, ξενοφοβικοί ιππότες, τρομοκράτες, ρατσιστές, αντισημιτικοί… Πρόκειται για το Κου Κλουξ Κλαν…
Πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στο Τένεσι των ΗΠΑ, ύστερα από τον εμφύλιο στη χώρα, στα τέλη Δεκεμβρίου του 1865. Με γνώμονα την πίστη τους στη καθαρότητα και την αυτοχθονία και με κίνητρό τους την ομοφοβία, έξι «παλαίμαχοι» των Πολιτειών ίδρυσαν το 10ετούς διάρκειας ΚΚΚ, με επικεφαλής τους τον
Brian A. Scates.
Για δεύτερη φόρα το πάθος για εκκαθάριση και το μίσος προς του Αφροαμερικανούς οργάνωσε τους Λευκούς Ιππότες το 1915 στο όρος Στόουν στην πολιτεία της Ατλάντα, με επικεφαλής τον Γουίλιαμ Τζόζεφ Σίμονς, συνταγματάρχη και ιεροκύρηκα. Εκατομμύρια μέλη εντάχθηκαν στους κόλπους του ΚΚΚ την πρώτη 10ετία της «εκκαθαριστικής» δράσης του. Ωστόσο, το 1944 διαλύθηκε εκ νέου.
Το 1953, στις 15/09, σημειώθηκε μια νέα επίθεση των Ιπποτών σε εκκλησία στην Αλαμπάμα, όπου πήγαιναν Αφροαμερικανοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 κοριτσάκια.(http://en.wikipedia.org/wiki/16th_Street_Baptist_Church_bombing). Μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι τη βόμβα στην εκκλησία έβαλε ο Robert Chambliss, μέλος του ΚΚΚ.



Το όνομά του Κου Κλουξ Κλαν αφορμάται από τη σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή/ομάδα).
Σύμβολό του ήταν ο καιόμενος σταυρός, προκειμένου να καταδειχθεί η απέχθεια στον εβραϊσμό και τον καθολικισμό. 
Παράλληλα, το '33/5 είναι μια ακολουθία αριθμών που χρησιμοποιείται από τους ΚΚΚ. Το 33 σημαίνει τρεις φορές ένδεκα, που είναι η αριθμητική θέση του Κ στο αγγλικό αλφάβητο. Το πέντε χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύσει τη «πέμπτη εποχή» της Κου Κλουξ Κλαν, που θεωρείται η σημερινή εποχή. Αυτό το αριθμητικό σύμβολο απαντάται ως τατουάζ στα μέλη των διάφορων ρατσιστικών οργανώσεων που συνδέονται με το KKK. Ανάλογος είναι ο αριθμός 88 που χρησιμοποιείται από μέλη φασιστικών οργανώσεων ως κωδικό αναγνωριστικό.(πηγή για το 33/5: wikipedia)
 
Στις μέρες μας, ακροδεξιές οργανώσεις εκφράζουν τις ιδέες και τα «ιδανικά» των Λευκών Ιπποτών.
Η δράση τους είναι ακόμη ζωντανή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δολοφονία της Cynthia Lynch από την Οκλαχόμα. Η Lynch ταξίδεψε σε μια κατασκήνωση έξω από τη Νέα Ορλεάνη με δυο μέλη της ομάδας Κου Κλουξ Κλαν. Της ξύρισαν το κεφάλι, την ανάγκασαν να τραγουδήσει και να τρέξει με αναμμένους δαυλούς, ενώ την «τοποθέτησαν» σε σώμα νεοσύλλεκτων. Όταν θέλησε να φύγει ο αρχηγός της ΚΚΚ, Raymond Chuck Foster, την πυροβόλησε στο κεφάλι. (Σχετικό link: http://exiledonline.com/raymond-%E2%80%9Cchuck%E2%80%9D-foster-imperial-wizard-of-the-kkk/)
Cynthia Lynch
«Η οικονομική κρίση μαζί με τα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης, η πλειοψηφία των λευκών που θα γίνει μειονότητα και ένας μαύρος άνδρας στο Λευκό οίκο θα χειροτερέψουν την κατάσταση», τόνιζε ο Mark Potok, διευθυντής του intelligent Project στην εφημερίδα Independent, για τα φαινόμενα αλά ΚΚΚ στις ΗΠΑ.

Για να δούμε, όμως πως εξελίσσεται το παραμύθι και στη χώρα μας…
Δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη Λευκών Ιπποτών στην Ελλάδα, ωστόσο, πολλές φορές ακροδεξιές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, διαπνεόμενη από πίστη περί καθαρότητας και μοναδικότητας των Ελλήνων, παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα μεταναστών, μη σεβόμενες το δικαίωμα στη ζωή, ακόμη και σε περιπτώσεις μισαλλοδοξίας προς άλλους Έλληνες.
Παράλληλα, πολλές φορές οι εγκληματικές επιθέσεις θυμίζουν τις τακτικές των ΚΚΚ.
Στην αντίληψή μου μάλιστα υπέπεσε το εξής blog, στο οποίο αναφέρεται:
«Just as the Klan was formed some 80 plus years ago as an umbrella group for American churches, so too are we an umbrella group for true Christian Greeks. We are dedicated to the advancement and preservation of all true Greeks. That is the fundamental purpose behind our great benevolent and fraternal order, Empire Knights of the Ku Klux Klan.» (http://kkkgreeceknights311.blogspot.com/).



 Τα συμπεράσματα δικά σας… 
(visit: http://rexcurry.net/kkk-ku-klux-klan-christian-socialism.html    plus   http://www.kkk.com/) 
(watch: http://www.youtube.com/watch?v=X5UnAmdLVkc)
επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...