Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Στο σφυρί τα βρακιά του...Ντούτσε! Τρέξτε να προλάβετε!


Στο σφυρί τα βρακιά του... Ντούτσε! Τρέξτε να προλάβετε!

Ε ναι, λοιπόν, ξεχυθείτε στους δρόμους! Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε!
Τα ρούχα του Benito Mussolini (Ιταλός εθνικιστής και οπαδός της γραμμής του Hitler) βγαίνουν σε δημοπρασία! 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο σαββατοκύριακο βγαίνει στο σφυρί της Heritage Auctions/Greg Martin Auction, στο Ντάλας στις ΗΠΑ μια βαλίτσα με τα ρούχα του Ιταλού εθνικιστή και της αγαπημένης-ερωμένης του, Clara Petacci. 

Τα ρούχα μαζεύτηκαν στην εν λόγω βαλίτσα, καθώς το ζευγάρι προσπαθούσε να ξεφύγει από παρτιζάνους, οι οποίοι στη συνέχεια τους εκτέλεσαν.

Στη διαδικασία, μεταξύ άλλων, «θα υποβληθούν» μια γκρι στρατιωτική καμπαρντίνα με 4 τσέπες, από μαλλί, τα εσώρουχα του ζευγαριού, καθώς και ένα μάλλινο φόρεμα στο χρώμα της σκουριάς, όλα μέσα σε  μια καφέ δερμάτινη βαλίτσα, η οποία ανήκει στην οικογένεια του Paul Moriconi, ο οποίος ισχυρίζεται ότι την πήρε από κάποιον Charles Poletti (επίτροπος της ιταλικής στρατιωτικής κυβέρνησης) που του την έδωσαν οι παρτιζάνοι (τρέχα γύρευε).
Η εκτιμώμενη αξία στη δημοπρασία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10.000 έως και 15.000 δολάρια.

Και εδώ ήρθε η ώρα να εκφράσω μια χαζή απορία μου. Γιατί να τιμούμε και να δίνουμε αξία μετά από πάνω από μισό αιώνα σε έναν Ιταλό φασίστα; Αχχ τι να πεις… παράξενο πλάσμα ο άνθρωπος…

επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...