Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο χρήστης είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας»

«Ο χρήστης είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας»

Εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο αποποινικοποίησης της χρήσης, προμήθειας και κατοχής (για προσωπική χρήση) ναρκωτικών. Έτσι από δω και πέρα για πρώτη φορά θα είναι ελεύθεροι οι χρήστες, ενώ οι έμποροι ναρκωτικών ουσιών θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη. «Ο χρήστης είναι ασθενής, δεν είναι εγκληματίας», διατείνεται ο Υπ. Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, η Πολιτεία αλλάζει στάση απέναντι στους χρήστες και αυστηροποιεί τις διατάξεις που αφορούν τους εμπόρους ναρκωτικών.


«Δεν τιμωρείται όποιος για δική του αποκλειστική χρήση προμηθεύεται ή κατέχει με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση», αναφέρεται στο νομοσχέδιο, αν και «όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών σε δημόσιο χώρο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και με πρόστιμο μέχρι 2.000 ευρώ».
«Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος καταρτίζει πλαστή, νοθεύει ή χρησιμοποιεί πλαστή ιατρική συνταγή χορήγησης ναρκωτικών με σκοπό τη χρήση τους από τον ίδιο», ενώ «με κράτηση μέχρι τρεις μήνες και πρόστιμο μέχρι χίλια ευρώ, τιμωρείται όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό που δικαιολογείται μόνον για ατομική του χρήση και έξι μήνες και πρόστιμο μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ όποιος κάνει χρήση σε δημόσιο χώρο».
Αξίζει να κάνουμε μια μικρή μνεία στα στατιστικά…

Κάθε χρόνο σημειώνονται 300 θάνατοι από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στις φυλακές της χώρας είναι έγκλειστοι (κατάδικοι και υπόδικοι) περίπου 4.500 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Μάλιστα το περίπου 50% των κρατουμένων για λοιπές αιτίες εμπλέκεται με ναρκωτικές ουσίες. (πηγή στοιχείων www.news247.gr)
και μια χιουμοριστική πινελιά...
Στο σημείο αυτό θα σας παραπέμψω στο κείμενο της άλλης τρελής του Blog (της Μαρίας) με τίτλο Don't worry, πιες χάπι: http://korwnagrammata.blogspot.com/2011/06/dont-worry.html
επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...