Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ψαράκι.... για κάνε ένα Kit Kat

Ψαράκι.... για κάνε ένα Kit Kat

Το καλοκαίρι όλο ακούμε για δίαιτες, άσκηση, προγράμματα διατροφής κτλ. Ίσως φταίει για όλα αυτά η ανθρώπινη ματαιοδοξία, τα προβαλλόμενα πρότυπα, οι απαιτήσεις της αγοράς και γενικώς όλα αυτά τα «κλισέ» αίτια.
Και άντε πες αν είσαι ανθρώπινο ον υποβάλλεσαι σε δίαιτα, γιατί έχεις και μια νοημοσύνη (εχμμμ) και μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα.
Τι γίνεται όμως όταν είσαι… ψάρι;
Σε αυτό το σημείο οι συστάσεις είναι απαραίτητες. Πρόκειται για τον Γκάρι, ένα εξωτικό ψάρι (γκουράμι) που κολυμπούσε στα νερά της νοτιανατολικής Ασίας μέχρι που το ψάρεψαν και έκανε την τύχη του. Οι Βρετανοί γονείς του το τάιζαν Kit Kat. =.=
Και έτσι ο Γκάρι εθίστηκε στη σοκολάτα… Πλέον ο Γκάρι έχει μήκος 40 εκατοστά και ζυγίζει 4 κιλά.
Όταν πια, δε, δεν χωρούσε στη δεξαμενή του οι γονείς του το δώρισαν σε ενυδρείο του Λονδίνου. Ο Γκάρι, όμως, είχε καλομάθει στη σοκολάτα και δεν έτρωγε φρούτα, τα οποία αποτελούν τη φυσιολογική τροφή του είδους του. «Δεν είχα ακούσει ποτέ να δίνουν σοκολάτα σε ψάρια, πόσο μάλλον να μεγαλώνουν ένα ψάρι αποκλειστικά με σοκολάτες», τόνισε έκπληκτη εργαζόμενη στο ενυδρείο. 

Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να ανακατέβουν Kit Kat με σταφύλια και μπανάνα, προκειμένου ο Γκάρι, σίγα σιγά, να επιστρέψει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
«Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν την κατάλληλη έρευνα όταν αγοράζουν ψάρια. Τα γατόψαρα είναι ένα καλό παράδειγμα, αφού έχουμε πολλά που μεγάλωσαν υπερβολικά και δεν χωρούσαν πια στο ενυδρείο τους», δηλώνει η ίδια υπάλληλος.
 επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...