Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τι άλλο θα σκεφτούν για να αποφύγουν τις... κοπάνες???

 Τι άλλο θα σκεφτούν για να αποφύγουν τις... κοπάνες???
Ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά που κάνουν κοπάνες από το σχολείο, σύμφωνα με έρευνα που καταρτίζει η Child Development.
«Η παρατεταμένη απουσία από το σχολείο έχει σχέση με την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν στην εφηβεία, μπορεί όμως να εμφανιστούν και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδήμονες της ερευνητικής ομάδας, αδυνατώντας ωστόσο να προσδιορίζουν την αιτία των προβλημάτων αυτών…
Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ακόμη και κατάθλιψης… 
«Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο στον οποίο μπορεί να εισέλθει ένας μαθητής αφού οι ψυχολογικές διαταραχές, που είναι πιθανό να προκληθούν από την παρατεταμένη απουσία, οδηγούν σε νέες, αναγκαστικές απουσίες για λόγους ασθενείας αυτή τη φορά», υποστηρίζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζέφρι Γουντ.
«Το διδακτικό προσωπικό θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα συμπεράσματα της έρευνας. Αποτρέποντας τα παιδιά από το να απουσιάζουν από το σχολείο, τα θωρακίζουμε από τυχόν ψυχολογικές διαταραχές και επομένως από τα νέα μακρά διαστήματα απουσίας από το σχολείο», τονίζει τέλος ο κ. Γουντ.


Τι άλλο θα σκεφτούν άραγε  για να μην φεύγουν τα παιδιά από το σχολείο;
Η απλοϊκή μου σκέψη προτάσσει ότι πιο πιθανό είναι ένα παιδί να απουσιάζει από το σχολείο επειδή ήδη έχει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, πιο πιθανό είναι να παρουσιάσει κανείς ψυχολογικά όταν παραμένει στο σχολείο, ειδικά όπως εξελίσσεται η εκπαίδευση. Εξάλλου, αν το παιδί δεν κάνει και τις ατασθαλίες του, δεν ξεφύγει, είναι εξίσου πιθανό να αποκτήσει ψυχολογικά λόγω των απωθημένων που μπορεί να του έχουν μείνει…
Και επιπλέον, η συμπεριφορά των συμμαθητών ενός εφήβου όταν εκείνος είναι πέραν του δέοντος επιμελής μπορεί να του προκαλέσει νέα προβλήματα. Σαφώς δεν προτρέπω τα παιδιά να μην διαβάζουν, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ζούμε κάθε στιγμή στα παιδικά μας χρόνια, ειδικά με φόντο το μέλλον που μας ετοιμάζουν!!


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...