Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ω, συγχαρητήρια κ. Καψή (ή αλλιώς έρχεται ένας πιο ανεξάρτητος ΔΟΛ)

Ω, συγχαρητήρια κ. Καψή 
(ή αλλιώς έρχεται ένας πιο ανεξάρτητος ΔΟΛ)
Στις μέρες μας είναι όλο και πιο δύσκολο, αν και πιο φανερό, να παρατηρήσουμε την σχέση εξουσίας και Τύπου (όλων των Μέσων Μαζικού Ευνουχισμού). Αν και το θέμα είναι κάπως κλισέ, για κάποιους (λίγους ακόμα δυστυχώς), θα δικαιολογήσω παρακάτω…

Ο Τύπος είναι μια έννοια η οποία είναι συνδεδεμένη με τη διαπλοκή,  εκ προοιμίου. Η εξουσία είναι μια έννοια εξίσου συνεδεμένη με την διαπλοκή. Και ο Τύπος και η εξουσία έχουν ως αντικειμενικό σκοπό το κέρδος (ή χρηματικό ή υστεροφημικό).

Άρα κοινός σκοπός και κοινά μέσα….
Τι θα απαγόρευε, λοιπόν, μια αδερφική συνεργασία;

Για να επανέλθω ωστόσο θέλω να δικαιολογήσω το δύσκολο της παρατήρησης… Ζούμε στην εποχή της περιττής πληροφορίας και του κορεσμού..

Περιττές πληροφορίες δεχόμαστε από όλες τις εκφάνσεις του Τύπου, πληροφορίες που έρχονται να μας αποσπάσουν την προσοχή καθημερινά από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, από κάθε ρεαλιστικό στόχο τον οποίο θέλουμε να επιτύχουμε, γεμίζοντάς με με ψεύτικη ευχαρίστηση ή προσδοκία. Έτσι, πολλές φορές παρατηρώντας τον Τύπο βλέπουμε το φαίνεσθαι και όλα όσα τόσο έντεχνα «πλασάρει» και χάνουμε το είναι, την ουσία και τους σκοπούς…



Και τώρα θα δικαιολογήσω το πασιφανές της ζηλευτής αυτής σχέσης εξουσίας και Τύπου…
Σας  παρουσιάζω τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και Υπ. Επικρατείας κύριο Παντελή Καψή.
Πρώην διευθυντής της εφημερίδας  «Τα Νέα» και  μέλος του ΔΣ του ΔΟΛ.



 Άραγε πόσο αξιόπιστες και ουδέτερες θα είναι οι ειδήσεις που θα διαβάζουμε από δω και πέρα στο "Βήμα" ή στα "Νέα"; (όχι πως πριν ήταν  υπόδειγμα ουδετερότητας, αλλά πλέον πάνε και τα παλιά καλά προσχήματα).
Πρόκειται για δύο εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα, τις οποίες εμπιστεύεται ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών... Και τώρα ο μεγαλοπαράγοντας του Τύπου μπαίνει ολοφάνερα στην κυβέρνηση...

Και για όλους όσους κάνουν κακές σκέψεις…  40 μέρες πριν  ο κ. Καψής παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ… (ως προς απόδειξη του ότι είναι «καθαρός», πονηρά μυαλά)

Όχι καλέ, φυσικά και δεν ήταν γνωστά τότε τα σχέδια περί μεταβατικής κυβέρνησης, ούτε είχε εμπλακεί σε κάποια συζήτηση a priori και έτσι επίτηδες παραιτήθηκε…  Ήταν μια σατανική σύμπτωση…. 




ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ
Στις 2/12 στις 3 το μεσημέρι η ορκωμοσία...


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...