Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

The Rapunzel Project: Όταν επιβάλλεται να μιλάς για… τρίχες


The Rapunzel Project: Όταν επιβάλλεται να μιλάς για… τρίχες
Τα μαλλιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής μας, της ψυχολογίας μας, του εαυτού μας. Ένα ωραίο χτένισμα μας φτιάχνει τη διάθεση. Αντιθέτως, όταν τα μαλλιά μας «δεν στρώνουν» νευριάζουμε.
Τα μαλλιά μας, το χρώμα, το σχήμα και το χτένισμά τους, αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εικόνας που επιθυμούμε να προβάλουμε προς τους άλλους. Πολλές φορές αποτελούν καθημερινά στερεότυπα.
Συνήθως όποιος έχει χρωματιστά μαλλιά έχει κάποιο ιδιαίτερο στυλ. Αντίθετα, βγάζουμε συμπέρασμα για μια γυναίκα με απεριποίητα μαλλιά ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον εαυτό της.

Τα μαλλιά μας τα επηρεάζει ο καιρός, ο τρόπος που τους φερόμαστε, ο χρόνος, αλλά δυστυχώς και αστάθμιτοι παράγοντες. Όπως ο καρκίνος.
Όσοι άνθρωποι πάσχουν από αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια, πολλές φορές για να θεραπευτούν υποβάλλονται στην επίπονη διαδικασία της χημειοθεραπείας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ή έστω φανταζόμαστε, η χημειοθεραπεία προκαλεί πολλές παρενέργειες σ’ αυτόν που την υφίσταται. Μια από αυτές, όμως, είναι η απώλεια μαλλιών, η οποία είναι οδυνηρή σε ψυχολογικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Σημειώνεται εδώ πως ο ψυχολογικός παράγοντας δρα ιδιαιτέρως ανασταλτικά στη διαδικασία της υποχώρησης της ασθένειας.
Στο σημείο αυτό, λοιπόν, έρχεται να συμβάλλει το Rapunzel Project. Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε ακούσει την ιστορία της Ραπουνζέλ, με τα πανέμορφα πολύ μακριά μαλλιά, τα οποία έριχνε από την κορυφή του πύργου στον οποίο ήταν κλεισμένη, έτσι ώστε να ανέβει το βασιλόπουλο.
Σκεφτείτε, λοιπόν, τα δεσμά του πύργου ως την σχεδόν ανίατη ασθένεια και τη διαδικασία της χημειοθεραπείας, τα μαλλιά ως το μέσο, δηλαδή το R. Project, και τον πρίγκιπα ως τη λύση.
Η λύση έρχεται με τη διαδικασία της κρυοθεραπείας. Πιο αναλυτικά, ο ασθενής φοράει «σκουφάκια» κατεψυγμένα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για ένα χρονικό διάστημα πριν, κατά και μετά από κάθε χημειοθεραπευτική αγωγή. Η ψύξη των θυλάκων των τριχών αποτρέπει τις τοξίνες της χημειοθεραπεία διατηρώντας τα ωοθυλάκια και κατά συνέπεια τη διατήρηση των μαλλιών του ασθενούς. Η διαδικασία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για πάνω από 15 χρόνια.

Υ.Γ.: Δείξτε το δημοσίευμα αυτό σε όσους γνωρίζετε ότι το έχουν ανάγκη
Υ.Γ.2: Επισκεφθείτε το www.rapunzelproject.org/Default.aspx 


επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...