Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

L'Europe, vient à votre fin -ή αλλιώς δεν μας φτάναν' τα αιδοία, ήρθανε και απ' τη Γαλλία

L'Europe, vient à votre fin -ή αλλιώς δεν μας φτάναν' τα αιδοία, ήρθανε και απ' τη Γαλλία

Σε κίνδυνο θα μπορούσε να τεθεί η ευρωπαϊκή ενότητα, αν οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποτύχουν να διευθετήσουν «μια και καλή» την κρίση χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου…
Αυτή την προειδοποίηση θέτει η Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Σε αντίθεση με τις κατευναστικές εξαγγελίες της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, ο Γάλλος Πρόεδρος, Nicolas Sarkozy, κάνει λόγο για «εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών, εξαιτίας της άνευ προηγουμένου κρίσης χρέους».


«Επιτρέποντας τη διάλυση της Ευρωζώνης, θέτουμε σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι καταστρέφουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων και της διάλυσης της ηπείρου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sarkozy.  
(λέτε να χτυπάει το καμπανάκι για 'μας; Μακάρι....)

δεν μας φτάναν' τα αιδοία, ήρθανε και απ' τη Γαλλία
Με φόντο τις προειδοποιήσεις του οίκου Moody’s για το outlook της γαλλικής οικονομίας, ο Γάλλος Πρόεδρος (στα αριστερά) τόνισε ότι «η Γαλλία από μόνη της δεν μπορεί να λύσει την κρίση χρέους». Στο μεταξύ, ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Francois Fillion, στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε ότι «αν δεν πετύχουμε, η Ευρώπη θα βρεθεί σε κίνδυνο».
Παράλληλα, και η Κομισιόν αντιτίθεται με τη γερμανική στάση, τονίζοντας πως οι Υπ. Οικονομικών της ομάδας της G20 (που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη) ξεκαθάρισαν ότι αναμένουν μια ουσιαστική λύση το συντομότερο δυνατόν…
Μάλιστα, έκκληση για τη συμβολή του στην επίτευξη ευρωπαϊκής συμφωνίας στη Σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου απεύθυνε στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, ο Καναδός Πρωθυπουργός, Stephen Harper.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Καναδός αξιωματούχος, επιθυμεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, όπως υπογράμμισε στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Barroso.

Υ.Γ.: Λέτε, τελικά, με τούτα και με 'κείνα να μας πετάξουν και έξω από την ΕΕ; Και τότε Γιωργάκη αν δούμε τι θα πεις και που θα κρυφτείς. Έρχονται κρεμάλες...

επιμέλεια:Μίνα  
(αναδημοσίευση κειμένου μου, ελαφρώς "πειραγμένου", από το bankingnews.gr - Πρωτότυπος τίτλος: FT: Τη διάλυση της Ευρώπης βλέπει ο Sarkozy, σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί η κρίση της Ευρωζώνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...