Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

H indie συναντά την pop, με φόντο την post-punk σκηνή: The Kooks

H indie συναντά την pop, με φόντο την post-punk σκηνή: The Kooks
Μια βόλτα στα…μαγαζιά φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για τη δημιουργία των The Kooks, όπως αποκαλύπτει ο Luke Pritchard, ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής της μπάντας από το ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.
«Ψάχναμε απλώς ρούχα και καπέλα… Και η ιδέα μας ήρθε, σκεφτόμενοι πως θέλουμε να φαίνεται το project». Όσο ματαιόδοξο και αν ακούγεται, οι Kooks απέδειξαν με την πορεία τους ότι προτάσσουν την καλή μουσική.

photoshooting για το νέο album (Junk of the heart)
Lineup
 Παρόν
    Luke Pritchard – φωνή, πιάνο
    Hugh Harris – κιθάρα
    Peter Denton – μπάσο
    Chris Prendergast – drums
 Προηγούμενα μέλη
    Max Rafferty – μπάσο
    Dan Logan – μπάσο
    Nicholas Millard – drums
    Paul Garred – drums






Οι Kooks υιοθετήθηκαν σχεδόν αμέσως από τη Virgin Records, η οποία φέρεται πως εκτίμησε από νωρίς το pop/indie/alternative/post punk ύφος τους, (και τη μαγευτική προφορά του Luke, θα προσθέσω εγώ) δίνοντας τους το ΟΚ για τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο Inside In/Inside Out.
Ο δίσκος αυτός, εκτός από μεγάλη αναγνώριση και υψηλές θέσεις στα βρετανικά, ιρλανδικά charts -αλλά και παγκοσμίως-, τους χάρισε το Βest UK & Ireland Act Award στα Βραβεία MTV Europe Music Awards του 2006.
Τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου:
Στις 31 Ιανουαρίου 2008, o μπασίστας του συγκροτήματος, Max Rafferty, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το συγκρότημα και η αλήθεια είναι πως τότε η διάλυση της μπάντας απείχε μόλις ένα βήμα από την πραγματικότητα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε και έτσι οι Kooks μας χάρισαν ένα ακόμη ωραίο album με τίτλο Konk, κερδίζοντας εκ νέου υψηλές θέσεις αποδοχής στα charts.
Επιτυχίες του δίσκου:
 Τον Απρίλιο του 2009 έγινε γνωστό ότι οι Kooks εργάζονται για τον τρίτο τους δίσκο. Τέλος του έτους ο drummer, Paul Garred, ανακοίνωσε εξίσου την αποχώρησή του από την μπάντα και αντικαταστάθηκε από τον Chris Prendergast. Οι Kooks συνέχιζαν να επεξεργάζονται το νέο τους δίσκο με τίτλο Junk of the Heart, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2011.
Από τα νέα single τους (το οποίο δεν θα περιλαμβάνει ο δίσκος) ξεχωρίζουμε:
επιμέλεια: Μίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...