Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


Μου λένε να πάμε σε διάφορες συναυλίες, βλέπω στο δρόμο διαφημίσεις για εκθέσεις και παραστάσεις, ακούω στο ραδιόφωνο κι άλλα, καλλιτέχνες που μου αρέσουν ανακοινώνουν στην τηλεόραση την καλοκαιρινή τους περιοδεία. Μπερδεύτικα, έμπλεξα τα μπούτια μου. Τελικά, που να πρωτοπάω;;;
Ψάχνοντας από δω και από κει βρήκα μερικά events. Για να δούμε:
Athens fringe festival
Μπορείς, από τις 20 μέχρι τις 26 Ιουνίου, να σαι ολημερής στο πόδι και να παρακολουθήσεις από το πρωί ως το βράδυ εικαστικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, και όλα αυτά μόνο με ένα εισητήριο. Το Athens fringe διαθέτει πέντε χώρους στο κέντρο της Αθήνας, στους οποίους λαμβάνουν  χώρα όλα αυτά τα δρώμενα, και οι οποίοι βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία, με κεντρικό κτίριο αυτό της Τεχνόπολης. 


Περπατώντας στην πόλη συναντάς το ένα κτίριο, μπαίνεις μέσα, βλέπεις μια παραστασούλα, βγαίνεις, πας παρακάτω, ακούς μια συναυλία, βγαίνεις, συνεχίζεις και όλη σου η μέρα πάει έτσι, πληρώνοντας μόνο 5 ευρώ (για φοιτητές ή όσους έχουν ποδήλατο) ή 7 ευρώ (για όλους τους υπόλοιπους). Αξιοποιείς τη μέρα σου, περνάς καλά και παίρνεις και μια τζουρα κουλτούρα.
Tiger Lillies Freak Show
Ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, οι απίστευτοι Tiger Lillies, οι οποίοι παίζουν καμπαρέ μουσική (από τους ελάχιστους του είδους) και το 2003 προτάθηκαν για βραβείο Γκράμυ, τώρα κάνουν μιούσικαλ και ερχονται στο θέατρο Μπάντμιντον από 29 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.
Οι Tiger Lillies είναι απλά απίστευτοι. Η μουσική τους και το image τους είναι ένα συνονθύλευμα καμπαρέ, παλιού τσίρκου, μίμων, κλόουν. Έχουν κάτι το σκοτεινό, το σαρκαστικό και το αυτοσαρκαστικό, το επιθετικά ειρωνικό, το ξεκαρδιστικά χιουμοριστικό και ταυτόχρονα το θλιβερό και το μίζερο. Είναι ο εαυτός που κρύβουμε καλά όλοι μέσα μας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η παράστασή τους, πέρα από το ότι θα είναι κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει, θα είναι και κάτι που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει, διότι, ειδικά στην Ελλάδα, δεν βρίσκουμε εύκολα κάτι ανάλογο.
Rockwave 2011
Το Rockwave Festival έχει γίνει πια θεσμός. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την 1η, 2η και 3η Ιουλίου.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Πρώτη μέρα (Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011):
EDITORS
CAKE
THE STRANGLERS
THE INSPECTOR CLUZO
SIVERT HOYEM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & THE B MOVIES
VASSILIKOS
Δεύτερη μέρα (Σάββατο 2 Ιουλίου):
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΥΚΟΙ ΛΑΪΒ (ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ-ΒΕΛΙΩΤΗΣ)
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ (& HIS BAND)
ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
LOST BODIES
VLASTUR
ΛΟΖΙΟΣ & ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ (Χάλκινα Μακεδονίας)
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΔΙΩΝΗ"
Τρίτη μέρα (Κυριακή 3 Ιουλίου):
THE PRODIGY
GOGOL BORDELLO
KYUSS LIVES!
MONSTER MAGNET
MARKY RAMONES BLITZKRIEG
FLOGGING MOLLY
THERAPY?
VIZA
DEPT
Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι ο κόσμος θα πλακώσει την 3η μέρα;;;
Συναυλία Πυξ Λαξ
Οι αγαπημένοι σε όλους Πυξ Λαξ ξανακτυπούν. Η συναυλία τους, που είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Μάνο Ξυδούς, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Είμαι σίγουρη πως θα έχει ασφυκτικά πολύ κόσμο. Ελπίζω να σας δω όλους εκεί, γιατί εγώ το εισητηριάκι μου το χω πάρει εδώ και μήνες!
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Η Αθήνα, η πολιτιστική πρωτεύουσα, ήδη από αρχές Ιουνίου και μέχρι τέλος Ιουλίου, γεμίζει όμορφες μουσικές και θεάματα. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες εικαστικές εκθέσεις, μεγάλες παραστάσεις και συναυλίες για όλα τα γούστα. Αν και θεωρώ ότι στο σύνολό του το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες και όχι τόσο σε φοιτητές, πάντα μπορεί κανείς να βρει κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ψάξ΄τε το, λοιπόν...
Σας παραθέτω λινκ με το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:  https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/athens-festival/festival2011-GR.pdf
Βεάκειο
 Το πρόγραμμα του Θεάτρου Βεακείου, στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, παρουσιάζει φέτος τεράστιο ενδιαφέρον. Πολλά μεγάλα μουσικά ονόματα (Νταλάρας, Χατζιγιάννης, Κραουνάκης, Αρβανιτάκη, Χατζιμιχέοι, Γαλάνη) και ξακουστές θεατρικές παραστάσεις (Το Γάλα, Caveman, Κατσαρίδα, Φωνάζει ο κλέφτης, Ο εγωϊστής γίγαντας και πολλά άλλα). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
 Τεχνόπολις
Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά, επίσης, στο πρόγραμμα συναυλιών στην Τεχνόπολη. Εκεί πέρα από συναυλίες, βέβαια, γίνονται και πολλές εκθέσεις. Εγώ δεν βρήκα κάποιο συνοπτικό πρόγραμμα, αλλά στο ιντερνετ υπάρχουν πολλές πληροφορίες για όποιον θέλει να ενημερωθεί.

Αναφέρω τα σημαντικότερα, κατ΄εμέ, που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς φέτος το καλοκαίρι. Βεβαίως, υπάρχουν άπειρες άλλες εκδηλώσεις σε αυτή την πόλη το καλοκαίρι του 2011. Μία από αυτές, για παράδειγμα, είναι η πρωτότυπη έκθεση “Σημεία και Τέρατα στη Μόδα” που θα υπάρχει μέχρι και τις 31 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη. 
Υπάρχουν και άλλες εκθέσεις και δρώμενα που μου διαφεύγουν. Το σίγουρο είναι ένα: Η Αθήνα μας προσφέρει απίστευτες επιλογές που καλύπτουν όλο το φάσμα των γούστων, των ορέξεων και των επιθυμιών. Διαλέξτε και παρτε.
Μη διστάσετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να ακούσετε καινούριες μουσικές, να δείτε νέα θεάματα. «Ο κόσμος είναι ένα πελώριο βιβλίο και εμείς δεν έχουμε διαβάσει ούτε την πρώτη του σελίδα», έχει πει κάποιος ιδιοφυής.
επιμέλεια: Μαρία

2 σχόλια:

3-point είπε...

Ενδιαφέρον...

κορωναγραμματα είπε...

είδες Κώστα;;; με τέτοια events δεν σε βλέπω να μαζεύεσαι μέσα!!!

(μίναααα)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...