Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Smile! Είναι η candid camera!

Smile! Είναι η candid camera!
Δώσε θάρρος στο χωριάτη…. λέει ο λαός και σαν να ‘χει δίκιο. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού… tour του Obama επισκέφθηκε τη Βρετανία και εκφώνησε (κυριολεκτικά μιλώντας) τα εξής κατάφωρα αίσχη:

The case
«Η κυριαρχία ΗΠΑ και Βρετανίας στον κόσμο είναι απαραίτητη για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τόνισε σε σημερινή διάλεξή του στο Westminster Hall ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama.
ΟΚ. Μας κάνουν πλάκα έτσι; Πού είναι η candid camera;

«Η σχέση μας με τη Βρετανία είναι ιδιαίτερη, λόγω των αξιών και των πεποιθήσεων που μας ενώνουν ανά τους αιώνες», επισήμανε και προσέθεσε ότι η ώρα για την κυριαρχία μας είναι τώρα!
Ναι, λες και οι ΗΠΑ ζήτησαν ποτέ την άδεια! Αφού πάντοτε κινούσαν τα νήματα….


The chronicles
Απρίλιος 1805, Α΄ βερβερικός πόλεμος: ο πρώτος πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Λιβύης.
Απρίλιος 2011, μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη στη Λιβύη από τις ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος, Barack Obama, ενέκρινε τη χρήση των αεροσκαφών αυτών», επισημαίνει ο Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Robert Gates.  Εμμ… Ποιος τα ενέκρινε;;; Ο Obama; Ο υπέρμαχος της ειρήνης;;;

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο Πακιστάν, θα επιτρέψουν να γίνονται πιο στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Gaddafi», τόνισε ο Gates.

Don’t forget the Queen
Δεν είχα σκοπό να βγάλω απ’ έξω τη Βρετανία σαφώς… 

«Οριστικοποιούμε τα σχέδια μεταφοράς εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων λιρών για την αστυνομία της Βεγγάζης», τονίζει ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron, ο οποίος χαιρέτισε «την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του Συμβουλίου που αντιτίθεται σ’ έναν τύραννο (τον Gaddafi) που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να δολοφονεί αθώους ανθρώπους». 
ΟΚ. Σουρεάλ καταστάσεις. Ποιος μιλάει για δολοφονίες; Αυτός που συναινεί με τη μεταφορά πολεμικών εξοπλισμών κατά των αμάχων; Όχι δεν ευλογώ τα γένια του Gaddafi. Αυτός είναι άλλη κλινική περίπτωση...
Αλλά ειλικρινά δεν αντέχω άλλο σουρεαλισμό. 
Επιμέλεια: Μίνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...