Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο ΓΑΜΟΣ, Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ


Διαθέτω μια σκέψη τελείως συνδιαστική. Έτσι λοιπόν, κατάφερα να συνδιάσω έναν wannabe-βασιλικό γάμο, με την κατηγορία εναντίον του Στρος Καν και τους Ιλλουμινάτι!
Κι όμως υπάρχει κοινό στοιχείο ανάμεσά τους. Η έννοια της εξουσίας. Περίμενε, σου λέω, και θα δεις!


Ο ΓΑΜΟΣ
Περνώντας με το λεωφορείο από τα στενά της Καλλιθέας, ήρθα αντιμέτωπη με ένα θέαμα που άγγιζε τα όρια του γελοίου. Δυο άλογα με αναβάτες βημάτιζαν αγέρωχα πάνω στην άσφαλτο, μες τη μέση του δρόμου, και από πίσω τους ακολουθούσε ένα πολυτελές, υπερστολισμένο νυφικό αμάξι.
Προφανώς, λίγες μέρες μετά από τον βασιλικό γάμο, κάποιο, κατά τα άλλα καθόλου βασιλικό ζευγάρι της Καλλιθέας, θέλησε να παντρευτεί, προσποιούμενο πως διαθέτει χλιδή. Το αποτέλεσμα ήταν απλά ασχολίαστο... Εγώ τα ταλαίπωρα τα άλογα σκέφτομαι που τα τραβολογάνε.
Τόσο πολύ επηρεάζει η εξουσία τους ανθρώπους τελικά; Μιμούμαστε ότι βλέπουμε στην τηλεόραση, τελείως άκριτα; Μα, τέλος πάντων, που νόμιζαν ότι ήταν οι κύριοι μελλόνυμφοι, και θέλαν και άλογα, στο Μπάκινχαμ;
Η εξουσία έχει απίστευτη ικανότητα να επηρρεάζει.
Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Καν πραγματικά εκτοπίστηκε από τη θέση του στο ΔΝΤ και αποκόπηκε από κάθε πιθανότητα διακυβέρνησης της Γαλλίας, έτσι απλά. Όλες αυτές οι βιασμένες, γιατί δε θυμούνταν τον πόνο τους λίγο νωρίτερα, όταν το ΔΝΤ δεν εξουσίαζε παντού, όταν η ιδέα για την αντικατάσταση του Σαρκοζί δεν υπήρχε καν στο μυαλό του Καν;
Άτιμη εξουσία, με πέταξες στου δρόμου την άκρη. Η εξουσία δίνει δύναμη, αλλά και αφαιρεί.
ΟΙ  ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ
Διαβάζοντας ένα βιβλίο για μορφές εξουσίας που επηρεάζουν, ανά τους αιώνες, την κύρια, θεσμοθετημένη κρατική εξουσία, ανακάλυψα τους Ιλλουμινάτι.
Οι στόχοι των Illuminati είναι η καταστροφή της οικογένειας, των εθνικών κρατών και του αισθήματος του πατριωτισμού, της θρησκείας και της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να ενταχθούν εύκολα σε μία Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων, σε μία παγκοσμιοποίηση υπό την κυριαρχία των Ιλλουμινάτι, δηλαδή.
Όπλο τους, μεταξύ άλλων, τα ΜΜΕ, που άνετα θα τα μετονόμαζαν σε Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, αφού μέσα από αυτά θέλουν να καθοδηγήσουν συνειδήσεις. Ενθαρρύνουν την κατανάλωση ναρκωτικών, ή ακόμη και τη νομιμοποίηση τους, και τη μετατροπή της πορνογραφίας σε «μορφή τέχνης», η οποία με τη σειρά της θα γίνει αποδεκτή και θα καταλήξει να είναι κάτι το «φυσικό». Επίσης,  επιθυμούν την εξασθένηση της ηθικής των λαών και την αποθάρρυνση της εργατικής τάξης μέσω της ανεργίας, ώστε να τη σπρώξουν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Οι Ιλλουμινάτι προβλέπουν την πρόκληση συνεχόμενων κρίσεων, ώστε ο λαός να εξασθενίσει και να γίνει ευαίσθητος σε κάθε είδους επιβολή. Η οικονομική κρίση είναι, επίσης, μες το πρόγραμμα, γιατί πέρα από το ότι κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται υπερφορτωμένοι και τελικά να αναγκάζονται να γίνουν απαθείς, φέρνει και πολιτικό χάος.
Δείχνουν, επιπλέον, μεγάλη υποστήριξη σε υπερεθνικούς Οργανισμούς, σαν τον ΟΗΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Διεθνές Δικαστήριο, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αποδυνάμωση εθνικών ή τοπικών οργανισμών. Επιδιώκουν τη διείσδυση σε όλες τις κυβερνήσεις και την έμμεσο έλεγχο των διαφόρων κρατών, ώστε, εκ των έσω, να διαλύσουν σταδιακά τα κυρίαρχα δικαιώματα των εθνικών κρατών και σταδιακά να τα εξαφανίσουν.
Η εξουσία έχει τη δική της ιστορία, τα δικά της πρότυπα. Για κάθε σύγχρονη μορφή εξουσίας, οι Ιλλουμινάτι είναι ένα από αυτά.

Ε, ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Η εξουσία, λοπόν, ακολουθεί πανάρχαιες στρατηγικές και τις εντάσσει στα σχέδιά της επί του παρόντος. Με αυτόν τον τρόπο, κατακτά απίστευτη δύναμη και ασκεί τεράστια επιρροή. Όμως, όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι, από το οποίο ακόμα και οι ίδιοι του οι βασικοί παίκτες είναι δυνατόν να ζημειωθούν. Πόσο μάλλον όλοι εμείς που δεν είμαστε καν παίκτες, αλλά μάλλον πιόνια.
Δεν ξέρω αν μπορούμε να αλλάξουμε ουσιαστικά τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, αν περνάει απ’ το χέρι μας ή περνάει και δε μας αγγίζει. Πάντως, σίγουρα «οι μικροί βασιλικοί γάμοι της Καλλιθέας» δείχνουν ότι ο κόσμος... ζει στην κοσμάρα του!
Βέβαια, από την άλλη, σε μια εποχή που το ένα σεξουαλικό σκάνδαλο σκάει μετά το άλλο, που αλληλοσφαζόμαστε στους δρόμους, που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τη ζωή μαύρη και άραχνη, ο καθένας ψάχνει λίγη θαλπωρή σε έναν ρομαντικό κόσμο, γεμάτο άλογα με πλουμιστές ουρές και χαρούμενες, πολυτελείς γιορτές.
Τελικά, ίσως γι’ αυτό να ασχολούνταν όλοι τόσο πολύ με τους γάμους του Γουίλιαμ και της Κέιτ.......

4 σχόλια:

κορωναγραμματα είπε...

poli wraio keimeno alla k gw thelw alogakia:P

Despoina Tsokou είπε...

Kat'arxhn poly wraio to keimeno kai prwtotypo....wstoso exw mia enstash oson afora thn apextheia sou gia ton en logw gamo......einai toso tragiko kai geloio kapoios na thelei na niwsei-estw kai gia mia stigmh sth zwh tou pou shmeiwteon thewreitai apo tis pio shmantikes- to paramythi,th xlidh,to oneiro????

κορωναγραμματα είπε...

oxi den einai kako... g na mhn nomizeis oti dn s apadame.. tha s apadisei h kopela p t egrapse meta ...

κορωναγραμματα είπε...

oxi dn einai toso tragiko. apla egw to tonisa gia na deiksw thn epirroh pou exoun ta mme panw mas. autos o gamos pou perigrafw egine oute mia vdomada meta ton vasiliko. sigoura eixan epirreastei.

alla pera ap auto thewrw oti me to na ferneis aloga mes sthn polh ta talaipwreis. gt skepsou oti exoun upostei oloklhro taksidi kai oti auta zoun sth fush, ta podarakia tous dn exoun ftiaxtei gia na perpatane sthn asfalto. an o idios gamos eixe ginei ektos athinwn, opou uparxoun pragmatika farmes me aloga, dn tha to sxoliaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...