Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Μπιν Λάντεν πέθανε (πέθανε?)



Μου’ φυγαν τα μάτια να διαβάζω άρθρα που αφορούσαν το θάνατο του Μπιν Λάντεν από το CNN, τη guardian, το BBC, τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Νομίζω, ότι πια μπορώ να ‘χω άποψη επί του θέματος.
Θα πρότεινα να διασταυρώσετε και σεις πληροφορίες για το γεγονός, γιατί πιστεύω πως είναι κάτι που θα έχει συνέπεια στα παγκόσμια δρώμενα από δω και πέρα.
Πολλά συνέβησαν. Εγώ θα διατυπώσω τις σκέψεις μου, όπως μου ήρθαν στο μυαλό, διαβάζοντας όλα αυτά τα άρθρα.

Πολλά περίεργα…. που σε βάζουν σε υποψίες

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ορκίζονται εκδίκηση και η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, η οποία θα πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Αίγυπτο, καταδίκασε τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν.
«Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές, θα πάρουμε εκδίκηση για το μαρτυρικό θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν με επιθέσεις στο Πακιστάν και στην Αμερική», επισήμανε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ασανούλα Ασάν. «Θα τους δώσουμε ένα παραδειγματικό μάθημα».
Δεν είναι τυχαίο ότι η Μουσουλμανική Κοινότητα της Αιγύπτου θα πάρει μέρος στις εκλογές. Έχει σκοπιμότητες για να κάνει αυτή τη δήλωση. Ίσως, θέλει να πάρει με το μέρος της τους Αιγύπτιους ψηφοφόρους. Όμως, η Αίγυπτος αυτή την περίοδο είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση χώρας, πολύ ευάλωτη και με τις ξένες δυνάμεις να κάνουν κουμάντο στο εσωτερικό της.







Ακόμη, αν οι δίδυμοι πύργοι, τελικά, έπεσαν με εντολή της ίδιας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μήπως και οι τρομοκρατικές επιθέσεις που ορκίζονται πως θα κάνουν οι Ταλιμπάν, θα είναι πάλι στημένες από τις ΗΠΑ; Μήπως αυτή τη φορά προσεταιρίζονται τα πετρέλαια όχι του Ιράκ, αλλά κάποιας άλλης χώρας; Μήπως αυτή η χώρα είναι η Αίγυπτος;

«Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν «πολλαπλές μεθόδους» για να ταυτοποιήσουν πέραν πάσης αμφιβολίας τη σορό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσαν το απόγευμα Αμερικανοί αξιωματούχοι που διατηρούν την ανωνυμία τους. Τα τεστ DNA, είπαν, δείχνουν ότι πρόκειται για τον τρομοκράτη «με ακρίβεια 99,9%».
Σε κάποιο απ’ όλα τα άρθρα που διάβασα βρήκα αυτό. Γιατί είναι ανώνυμοι αυτοί οι αξιωματούχοι; Και μεις που ξέρουμε ότι το τεστ DNA δεν είναι ψεύτικο; Ούτως ή άλλως, μας έχουν πει πολύ μεγαλύτερα ψέματα απ’ αυτό.

«Επίκεντρο των συζητήσεων του αμερικανού προέδρου η πιθανότητα να κρύβεται ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο κτίριο του Αμποταμπάντ και ο σχεδιασμός εξόντωσής του. Συνήθως, οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις συμμάχους χώρες σε θέματα τρομοκρατίας και ενημερώνουν και τη χώρα όπου λαμβάνει χώρα μία αντιτρομοκρατική επιχείρησή τους. Όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν γνώριζε κανένας εκτός Αμερικής και δεν ειδοποιήθηκαν οι πακιστανικές αρχές για την έφοδο στο σπίτι που πίστευαν οι Αμερικανοί ότι κρύβεται ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα».
Για ποιο λόγο εκθέτουν οι Αμερικάνοι το Πακιστάν, αφήνοντάς το προ εκπλήξεως μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα στα ίδια τους τα εδάφη; Μήπως είναι ύποπτο το ότι ενέργησαν μόνοι τους; Μπορεί με αυτή την αυτόνομη επιχείρηση αστραπή (διότι η είσοδος στο οχυρωμένο σπίτι του Λάντεν και η δολοφονία του κράτησαν μόνο 40 περίπου λεπτά) να θέλουν να μην αφήσουν μη Αμερικανούς μάρτυρες του τι πραγματικά συνέβη εκεί.

 «Η κυβέρνηση του Πακιστάν βρίσκεται σε πολύ άβολη θέση, αφού πρέπει να αντιμετωπίσει  ερωτήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με την παρουσία του Οσάμα μπιν Λάντεν κοντά σε μια στρατιωτική βάση, που βρίσκεται λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ».

Το Πακιστάν δεν το βλέπω καλά. Πετρέλαια έχει για να εκμεταλλευθούν οι Αμερικάνοι, άρα αυτοί άλλο που δε θέλουν να εισβάλλουν για τα καλά. Χαρά που θα κάνει ο Καρατζαφέρης, αν σκοτωθεί κανένα εκατομμυριάκι Πακιστανών από τους Αμερικάνους!!! Θα νομίζει ότι θα λύσουμε, έτσι, το μεταναστευτικό μας.

«Ειδικοί στον τομέα των πληροφοριών πιστεύουν ότι η CIA έπαιξε ενεργητικό ρόλο στον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των μουτζαχεντίν, συμπεριλαμβανομένου του μπιν Λάντεν».
«Οι ΗΠΑ έριξαν 75 πυραύλους Κρουζ σε έξι στρατόπεδα εκπαίδευσης στο αναταλικό Αφγανιστάν, σε μια αποτυχημένη απόπειρα να σκοτώσουνν τον Μπιν Λάντεν». 
Τον εκπαίδευσαν και μετά βομβαρδίζουν το Αφγανιστάν για να τον σκοτώσουν; Του ‘μαθαν τα κόλπα και μετά τους ρίχνει τους Δίδυμους Πύργους κάτω από τη μύτη τους; Λίγο κάπως μου ακούγεται….

Το γελοίο της υπόθεσης

Πέρα απ’ το ότι πρώτος την είδηση για το θάνατο του Ομπάμα τουίταρε ο προσωπάρχης του πρώην Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, εντύπωση μου έκαναν και τα παρακάτω:
«Ο αριθμός των μηνυμάτων (tweets) που αναρτούσαν οι χρήστες του Twitter την ώρα του διαγγέλματος Ομπάμα, ξεπέρασε τα 4.000 ανά δευτερόλεπτο».

«Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου δημιούργησαν δεκάδες «σελίδες» («pages») αφιερωμένες στην είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν. Μία από αυτές, με τον τίτλο «Osama bin Laden is Dead» («Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός») συγκέντρωσε περισσότερα από 300.000 μέλη».
Μα τι διαστάσεις έχει πάρει πια αυτό το facebook και το twitter;;; Αν είναι δυνατόν! Η CIA βραβεύει το δημιουργό του facebook και ο θάνατος του Μπιν Λάντεν αναρτιέται πρώτα πρώτα στο twitter.
 
Let me think…

«Οι ειδήσεις ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός θα φέρουν τη μεγάλη ανακούφιση στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.»

Εμένα μια φορά ανακούφιση δε μου φέρνουν. Ταραχή μου φέρνουν.
Αλήθεια πέθανε; Να το πιστέψω; Πια δεν ξέρω τι να πιστέψω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι παίζονται μεγάλα παιχνίδια πίσω απ’ τις πλάτες μας, χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι, και ότι συμβαίνουν πράγματα στον κόσμο, που εμείς ούτε να διανοηθούμε δεν μπορούμε, που ο νους μας δεν τα χωρά.


επιμέλεια: Μαρία

5 σχόλια:

κορωναγραμματα είπε...

polu wraio bravo maria (mina)

babis k είπε...

ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ!!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ.

κορωναγραμματα είπε...

1)thank u minaki.

2)sas euxaristw. kai einai anhsuxhtiko to oti mas elenxoun kai meis dn pairnoume xabari

Χρήστος Λαζαρίδης είπε...

Φίλε Μπάμπη διαφωνώ με το αν θα γινόταν επανάσταση!Ο κόσμος είναι πολύ βολεμένος για να μπλεχτεί στα εκτός του οίκου του.Τώρα εγώ πιστεύω πως αν ο Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός οι ταλιμπάν θα είχαν ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων σε Η.Π.Α. και Πακιστάν... Μηδέν α προ του τέλους σου μακάριζε!

κορωναγραμματα είπε...

tha xekinisei k t baraz.. opu na nai.. tha zisume istorikes stigmes.... exallu dianioume thn ninemia prin th theiki epifeneia :P (mina)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...