Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Όταν η Κούνεβα συνάντησε τη Lady Gaga


Διαβάζοντας διάφορες ειδήσεις, περπατώντας στο δρόμο, αλλά και παρακολουθώντας τηλεόραση (MAD δηλαδή), άκουσα και είδα διάφορα πράγματα που μου προκάλεσαν εντύπωση:

To νέο σπίτο του Ζάκερμπεργκ κοστίζει μόλις… 7 εκατομμύρια δολλάρια! Μπράβο σε όλους εμάς που χρησιμοποιούμε το φέισμπουκ και του κτίζουμε και σπιτι!
Το νέο βίντεο κλιπ της Lady Gaga. Η Lady προκαλεί για ακόμη μια φορά, αφού η ονομασία του κλιπ είναι “Judas”, δηλαδή Ιούδας, και κεινη υποδύεται τη Μαρία τη Μαγδαλινή. Επιπλέον, ο Χριστός παρουσιάζεται ως μηχανόβιος συμορίτης με πέτσινα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, περί τίνος πρόκειται... Το φοβερό είναι ότι και αυτό το κλιπ διαρκεί 5 λεπτά, όπως και το Alehandro. Βέβαια, τέλειο θα’ ταν να είχε κυκλοφορήσει το κλιπ πριν το Πάσχα. Θα γινόταν ο χαμός και θα ΄χε πλάκα. Όπως και να ‘χει, αγαπάμε  Lady Gaga!
Τα νέα, καταπληκτικά ρούχα στα H&M. Κάποια από αυτά έχουν δημιουργηθεί για την ενίσχυση της WaterAid, ενώ προς το τέλος του μήνα θα κυκλοφορήσει νέα σειρά ρούχων σε συνεργασία με την καμπάνια Fashion Fights AIDS.




Η Sony προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί μετά από την επίθεση από χάκερ που δέχθηκε. Οι χάκερ προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην επιχείρηση κλέβοντας, τον Απρίλη, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Τώρα, η Sony τα διέγραψε, για να προστατευθεί. Όμως, οι χρήστες βρίσκονται και πάλι στο έλεος των χάκερ, ενώ η Sony δεν καταφέρνει ούτε στο ελάχιστο να επουλώσει την πληγή που της άνοιξαν αυτοί. Και αναρωτιέμαι: αν μπορούν κάποιοι να επέμβουν στο κεντρικό σύστημα της Sony, πόσο απροσπέλαστα είναι τα pc και τα κινητά μας;;;
Νέα προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε για την υπόθεση Κούνεβα. Αυτή η είδηση μου θύμισε ένα παιδικό τραγουδάκι που έλεγε: «Ψάαξε, ψάαξε  δε θα το βρεις»... Αυτοί που έριξαν τη βιτριόλη σίγουρα ξέρουν να τραγουδούν καλά αυτό το παιδικό άσμα, όπως και να παίζουν εκπληκτικό κρυφτό.

Αυτά πάνω κάτω. Θα προκύψουν και άλλα πολλά, καθώς οι μέρες περνούν και οι ειδήσεις πληθαίνουν. Πάντως, τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις, αφού η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε αναβρασμό και η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.  Βέβαια, πάντοτε ξεπετάγεται και κανένας βασιλικός γάμος ή καμία Lady Gaga  για να μας κάνει να ευθυμίσουμε. Είναι, βλέπεις το κωμικοτραγικό της ζωής. Ποτέ δε γίνεται να συμβαίνουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά πράγματα. Πάντα αυτά τα δύο πάνε αγκαζέ.
Μέχρι το επόμενο (χαρούμενο ή λυπηρό) post που θα σκαρφιστώ, έχετε γεια....
 Επιμέλεια: Μαρία

4 σχόλια:

Editor είπε...

Πράγματι, το post πρέπει να το σκαρφίζεσαι γιατί στη δουλειά αυτή και γενικά στη ζωή δεν αρκεί να οργίζεσαι αλλά κυρίως πρέπει να εμπνέεις, να εμπνέεσαι και φυσικά να σκαρφίζεσαι, δηλαδή, να ζείς με φαντασία και όχι μίζερα.
Καλή προσπάθεια.

3-point είπε...

Η υπόθεση Κούνεβα δεν είναι τόσο περίπλοκη όσοι πολλοί θέλουν να φαίνεται. Το προβληματικό είναιότι ξεχάστηκε. Ακόμα και όταν η αστυνομία προσπάθησε με κάθε τρόπο να γίνουν με ρυθμούς slow motion οι έρευνες, υπήρχαν τρόποι για να φτάσει κάποιος στο ποιος έκανε αυτό το έγκλημα. Οταν όμως δεν βάζεις σε διαδικασία κατάθεσης τους πιο βασικούς μάρτυρες, δεν τους εγγυάσαι την ασφάλεια τους, τότε έχεις σαφή πρόθεση να κουκουλωθεί κάτι. Τώρα για το Facebook ο Ζακερμπεργκ είναι πλούσιος, αλλά ένα μέσο δεν πρέπει να εξετάζεται από το αν ο δημιουργός του είναι πάμπλουτος. Αλλωστε και οι beatles ήταν πλούσιοι, αλλά άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία. Οπως και άλλες μπάντες φυσικά ή καλλιτέχνες κ.ο.κ. Ενα μέσο παίρνει τα χαρακτηριστικά που εσύ θέλεις να του δώσεις. Είναι ένας εν δυνάμει... διάβολος και ένας εν δυνάμει άγιος.

κορωναγραμματα είπε...

Απλά οι beatles δεν είχαν βραβευθεί από τη CIA, γιατί τη διευκόλυναν στο κατασκοπικό της έργο. Ο Ζακερμπεργκ έχει κάνει ένα δίκτυο επικοινωνίας, που όμως κρύβει πολλές παγίδες για όσους εμπλέκονται σε αυτό, ακόμη και αν είναι οι πιο προσεκτικοί άνθρωποι του κόσμου.

Η υπόθεση, τώρα, της Κούνεβα είναι μια τραγική υπόθεση, που προχωρά προς τη λύση της με ρυθμούς σαλιγκαριού. Όντως, από την όλη πορεία της έρευνας φαίνεται πως γίνεται προσπάθεια κάτι να κουκουλωθεί.

κορωναγραμματα είπε...

Μου φαίνονται κάποια πράγματα τόσο τραγικά, που άμα δεν τα αντιμετωπίσω με χιουμορ θα πάθω καμιά κατάθλιψη και γω και ο αναγνώστης. Φαντασία έχω μπόλικη, άρα γιατί να μην την χρησιμοποιήσω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...