Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

THE CHAMPIONS(HIP)


Ποιος είπε πως η δεύτερη εθνική των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων παίζεται σε «χωράφια» ,με παίκτες μικρής αξίας και ομάδες δίχως ιστορία;
Η Τσάμπιονσιπ είναι απο τα δημοφιλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, έστω κι αν στους συλλόγους αυτής δεν αγωνίζονται αστέρες και οι ομάδες δε συμμετέχουν στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά «events», όπως το τσάμπιονς λιγκ ή το γιουρόπα λιγκ.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Οι ομάδες που ανήκουν σ’αυτήν ίσως να μην διαφέρουν σε τίποτα απο ομάδες μικρών χωρών της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Τα γήπεδα μπορεί να έχουν χωρητικότητα απο 15.000 εώς και 40.000. Μπορούμε να αντιληφθμούμε τον αριθμό αν αναλογιστούμε πως το Γ.Καραισκάκης έχει χωρητικότητα 33.000 θεατών.
Μάλιστα, οι ομάδες οι οποίες επιδιώκουν να ανέβουν στα «μεγάλα σαλόνια», κάνουν ηχηρές μεταγραφές, όχι μόνο για να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο, αλλά και για να προετοιμαστούν κατάληλλα για την επόμενη χρονιά. Χαρακηριστικό είναι το παράδειγμα της Κάρντιφ, η οποία απέκτησε με την μορφή δανεισμού απο την Μάντσεστερ Σίτυ τον γνωστό για τα καμώματα του όχι μόνο ενδοαγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά,Κρέγκ Μπέλαμι. 


Ο στόχος της ομάδας ήταν, εκτός απο το να ενισχυθεί αγωνιστικά, να μαζέψει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας και το κατάφερε, αφού η μεταγραφή  Μπέλαμι, ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε στην ιστορία της Τσάμπιονσιπ και φυσικά ξεσήκωσε τον κόσμο. Και ενώ η μεταγραφή δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη επίσημα το solf out είχε ήδη γίνει παρά το «μικρό» όνομα της επόμενης αντιπάλου της Κάρντιφ. Το μήνυμά της διοίκησης της Κάρντιφ ήταν ξεκάθαρο: άνοδος πάση θυσία στην Πρέμιερ Λίγκ! Και λέω πάση θυσία γιατί η Κάρντιφ παραμένει μια ομάδα με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πρακτικά αυτό που κάνει είναι να παίρνει παίκτες που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, με την προοπτική όμως να την ανεβάσουν στην Πρέμιερ. Αν όντως την ανεβάσουν, όλα ΟΚ, αν όμως κάτι πάει στραβά, όπως και έγινε,τότε…..καλομελέτα και έρχεται!
Παρ’ όλα αυτά οι περισσότερες απο τις ομάδες της Τσάμπιονσιπ είναι «νοικοκυρεμένες» και δεν κάνουν περιττά έξοδα, προσφέροντας συμβόλαια με μεγάλες απολαβές και απαιτήσεις. Ακόμη, το γεγονός πως ο κορμός των ομάδων αποτελείται απο Βρετανούς παίκτες, τις ευννοεί διότι όλοι έχουν την ίδια φιλοσοφία, έχουν εκπαιδευτεί στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και έχουν τον ίδιο ρυθμό μέσα στο παιχνίδι τους.
Πολυτιμότερος παίχτης της χρονιάς για τη σεζόν 2010-2011 στη Τσάμπιονσιπ αναδείχθηκε ο 21χρονος διεθνής Μαροκινός Αντέλ Ταράμπτ της ΚΠΡ, ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και έχει σημειώσει 15 τέρματα σε 37 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του. Ο Ταράμπτ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τη σεζόν που πέρασε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον προβιβασμό της ομάδας του στην Πρέμιερ Λίγκ.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα η οποία θα τερματίσει πρώτη στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ παίρνει περισσότερα χρήματα απ’ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λίγκ και αυτό δείχνει το κίνητρο που υπάρχει για τις ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα, με βάση και τις απαιτήσεις της δεύτερης κατηγορίας.
Τέλος, κατα την γνώμη μου το πρωτάθλημα μπορεί να είναι μακράν καλύτερο, αν το συσχετίσουμε με άλλα πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας, αλλά δεν παύει να διαφέρει φανερά ως προς την ποιότητα των παικτών,την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων, της Πρεμιερ Λικγ.
Η ΚΠΡ και η Νόργουιτς έχουν ήδη πανηγυρίσει για τον προβιβασμό τους στην 1η κατηγορία, τερματίζοντας στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ με 88 και 84 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ η Σουόνσι και η Ρέντινγκ θα παλέψουν στον τελικό του Γουέμπλει, στο δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, με χωρητικότητα 90.000 θεατών, το οποίο θα φιλοξενήσει στο άμεσσο μέλλον και τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Τσάμπιονς Λίγκ. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τη σπουδαιότητα αυτού του αγώνα....

επιμέλεια: Γιώργος

3 σχόλια:

3-point είπε...

Ωραίο θεματάκι...:)

Writer είπε...

Ευχαριστώ..!

Damien Rodrigues Andreas είπε...

wraios o nearos...respect st championship...na mh 3exname vevaia k ts istorikes omades t...for ex. nottinham forest, leeds, midlesboro, portsmouth, southampton, preston etc...kai vevaia na shmeiwsoume k ts epityxies omadwn ts premiership st lee cup k t FA... leeds-manchester utd k barnsley-arsenal for ex.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...