Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις...

Αυτό το blog το διαχειρίζονται δύο άτομα διαφορετικά μεταξύ τους: η Μαρία και η Μίνα. Η Μαρία διαλέγει κορώνα, η Μίνα γράμματα. Και αυτό το blog είναι μια οντότητα που δημιουργείται από τη συνένωση των δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, του πιο ανεκτίμητου νομίσματος, της ζωής.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο Torres των γκολ και των "γκολ"


Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και μετεγγράφηκε απο τη Λίβερπουλ στη Τσέλσι ο Fernando Torres δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά του πανηγυρισμού, «ματώνοντας» τα αντίπαλα δίχτυα.
Ο Ισπανός στράικερ κόστισε στους «μπλε» και συνεπώς στoν Roman Abramovic 50 εκ. ευρώ και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή Ισπανού παίκτη που έγινε ποτέ στην ιστορία.
O Torres γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1984 σε μία πολιτεία της Μαδρίτης, την Fuenlabrada. Ξεκίνησε αρχικά να κλοτσάει τη μπάλα ως τερματοφύλακας στη θέση που έπαιζε και ο αδελφός του, όμως στη συνέχεια εξελίχτηκε σε ικανότατο σέντερ φορ. Σε ηλικία 7 ετών ο μικρός Fernando έπαιζε για χάρη μιας ομάδας στην γειτονιά του , ενώ 3 χρόνια αργότερα αποτελούσε κομμάτι της ισπανικής Rayo. Σκόραρε 55 φορές με τη φανέλα της μέσα σε μία σεζόν κι έτσι κέντρισε το ενδιαφέρον διάφορων σκάουτ της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οποίοι και του έδωσαν μία θέση στο παιδικό τμήμα. Ο Torres σε ηλικία 14 χρονών κέρδισε τον πρώτο του τίτλο και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ροχιμπλάνκος.


Τη σεζόν 2006-2007 ο Torres μετακόμισε στο λιμάνι και τη Λίβερπουλ έναντι 25 εκ. λιρών με αντάλλαγμα τον Ισπανό Luis Garcia. To 2008 έχασε το χρυσό παπούτσι της Premier league απο τον Εμάννουελ Αντεμπαγιόρ έχοντας σημειώσει 24 γκολ, ένα παραπάνω μάλιστα απο τον Ruud Van Nisterlooy.
 Στις 27 Ιανουαρίου του 2011 η Τσέλσι έκανε πρόταση ύψους 40 εκ. λιρών στους "κόκκινους" για την απόκτηση του Ισπανού, η οποία και απορρίφθηκε. Τελικά, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε με το ποσό των 50 εκ. λιρών και συμβόλαιο 5,5 χρόνων, κι έτσι, έπειτα απο 4 χρόνια παραμονής του στο λιμάνι, πρόβαρε τα μπλε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου στην επικράτηση της Λίβερπουλ επί των "λιονταριών".
Ο Τόρρες εδώ και 1,5 χρόνο έχει πάρει τον κατήφορο και φαίνεται αδιάφορος σε κάθε παιχνίδι, μοιάζοντας να προτιμάει το πως θα βάψει το μαλλί του απο το να σκοράρει. Πλέον, έχει γίνει ανέκδοτο για τους αντίπαλους αμυντικούς και παράλληλα ο Αντσελότι επιμένει στο σχήμα με μέσα τον Ισπανό και έξω τον Ντρογμπά παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δίνοντας του συνεχώς ευκαιρίες τις οποίες εκείνος τις σπαταλάει.
Με το τρόπο που κυλούν τα πράγματα, και αφού ο Τόρρες παραμένει άσφαιρος ήδη για 11 σερί παιχνίδια, ο Αμπράμοβιτς πιθανότατα να εύχεται να μην τον είχε αγοράσει ποτέ!!! Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η δημιουργία της ιστιοσελίδας hasfernandotorresscoredforchelsea.com, όπου καταμετρούνται τα γκολ που ο Τόρες ακόμη ΔΕΝ έχει βάλει.
 επιμέλεια: Γιώργος

3 σχόλια:

κορωναγραμματα είπε...

Ενδιαφέρον!! Μπράβο Γιώργο. λες να ακολουθήσεις τα βήματά μας?

Damien Rodrigues Andreas είπε...

den tn shkwnei re file h chelsea...eidika me t sxhma p katevainoun st paixnidia...einai vevaia se ka8e periptwsh adikaiologhtos ws enas apo ts koryfaious striker ts epoxhs mas na exei 13 match asfairos...alla an prose3eis stn atletico eixe forlan,simao k maxi rodriguez na katevazoun mpala gia na t xarisoun termata...k st kokkino limani eixe alonso k mascerano k babel...h chelsea dn rixnei kanena paixth gia na tn plaisiwsei afou peta3e st skoupidia tn deco apoxairethse tn ballack k exei stn pagko salomon kalou enw empistevetai tn malouda p mexri tn gennarh edeixne na petaei alla dn fainetai na t vriskei me tn 3an8oulh ispano... anakefalaiwnontas apla lew ''shame on him'' alla na mhn t rixnoume k ola panw t...e3allou oso kairo menei makria apo goal toso pio dyskolo ginetai na skorarei...

Writer είπε...

Συμφωνω ως προς το γεγονος οτι ο Τορρες δεν εχει βοηθεια απο τους συμπαικτες του στην Τσελσι.Πιστευω ομως πως ο Τορρες ειναι στατικος παικτης,διχως φαντασια και δημιουργικοτητα στο παιχνιδι του, κατι που επιβαλλεται να εχει ενας ολοκληρωμενος σεντερ φορ ιδιαιτερα σημερα που το ποδοσφαιρο εχει αλλαξει.Στη Λιβερπουλ και στην Ατλετικο Μαδριτης ο Τορρες, οπως υποστηριζεις αλλωστε και εσυ, επαιρνε ετοιμα γκολ.Φαινεται πως αυτος ο παικτης δε ταιριαζει στο παιχνιδι των μπλε.Ομως ο Τορρες, εχει χασει τη φρεσκαδα που ειχε.Δε μαχεται και δειχνει συμβιβασμενος στο οτι ειναι ενας δημοφιλης παικτης και αρνειται να κοπιασει παραπανω.Αλλωστε, ο Τορρες δεν ειχε στην ομαδα β' της Ατλετικο το Φορλαν και τον Σιμαο ομως τα καταφερνε περιφημα ηδη σε πολυ νεαρη ηλικια.Τελειωνοντας θα ηθελα να σου πω πως και ο Ντρογμπα στην ιδια ομαδα βρισκεται, ομως σε καθε παιχνιδι προσπαθει μεχρι να παραδωσει ψυχη και πνευμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...